Voor schattenjagers zijn er twee kinderwandelingen met de Heuvelse Heide als decor. Starten doe je aan jachthaven De Meerpaal. Er is een buggyvriendelijke wandeling van 2,3 kilometer en een avonturentocht van 6,2 kilometer die je doorheen een mysterieus kabouterdorp leidt.

Kabouters bestaan niet…

Of toch? Onlangs vonden we een stapel oude documenten in een geheimzinnige taal. Geleerden werkten maanden om alles te ontcijferen. De geschriften bleken opgesteld door een vreemd, maar vriendelijk volkje dat in de Lommelse bossen woonde. Niet groter dan enkele appels hoog. Ze leefden in bomen en holen onder de grond.

De kleine wezentjes hielpen de vele arme mensen en waren erg geliefd. Maar niet door iedereen. In een groot kasteel woonde een boze tovenaar die jaloers was op de kabouters. De mensen hadden hem niet meer nodig omdat de kleine wezentjes al het werk opknapten. Op een koude winterdag had de tovenaar er genoeg van en sprak hij een vloek uit. Hij sloot de kabouters op in hun kabouterdorp. Niemand vernam ooit nog iets van hen.

Helpen jullie de vloek verbreken? Maak je klaar voor een moeilijke tocht vol gevaren en opdrachten, op zoek naar het verloren kabouterdorp. Pas onderweg goed op, want de geest van de tovenaar zou nog in het bos ronddwalen…

Er zijn twee wandeltochten:
– Blauwe wandeltocht: kleuterwandeling van 2,3 km – geschikt voor buggy’s
– Rode wandeltocht: avonturentocht van 6,2 km

De zwarte hoedjes duiden aan in welke richting je moet wandelen. In de buurt van de gouden hoedjes moet je een opdracht zoeken. Als je de opdrachten goed uitvoert en de cijfers noteert, vind je het kabouterdorp.

Bij de meeste opdrachten tref je ook een potje achter een cijferslot aan. Dit is voor de geocachers (http://geocaching.com). Als je enkel de wandeling doet, mag je deze potjes gewoon laten staan.
Interesse in de geocache? Neem dan een kijkje op https://geocachen.be/het-verloren-kabouterdorp/

Kostprijs
De schattenzoektochten zijn helemaal gratis.

Wat moet je meebrengen:
Balpen en papier
Muntstuk van 0,5 euro voor een aandenken achteraf

Praktisch
De wandelingen starten op aan de Jachthaven De Meerpaal, Boskantstraat 60 in Lommel.
Je vindt alle praktische info op het startbord aan het begin van het wandelpad