De broers Sevak en Hrachya Avanesyan komen uit Armenië, maar wonen in Brussel. Samen met onze toppianist Julien Libeer spelen ze op westerse instrumenten: viool, cello en piano. De toon en wijze waarop ze akkoorden met elkaar verbinden, vrij en intens, zorgen voor muziek van een absolute schoonheid.

Pianotrio Avanesyan neemt het publiek mee naar de Armeense ziel in de muziek. Muziek die melancholisch en onstuimig is, op het kruispunt van de Slavische, oosterse en westerse cultuur. Fascinerende muziek, rijkelijk versierd met exotische tussentonen.

Op het concertprogramma staat het Piano Trio van de Armeense componist Arno Babadjanyan, een meesterwerk. Het is een allesomvattend trio dat je met open mond dwingt te luisteren, een pakkend melodieus verhaal! De andere grote componist is Komitas, ook wel de vader van de Armeense muziek genoemd. Hij reisde van dorp naar dorp en nodigde oude bewoners uit om hun liedjes voor hem te zingen. Hij noteerde alles en verwerkte ze tot prachtige composities, net zoals Béla Bartók deed in Hongarije.

Verder op het programma: Sjostakovich Piano Trio N°1 (groot bewonderaar van de Armeense componist Khachaturian) en Beethovens Piano Trio opus 1 N°3.

Drie grootse uitvoerders verenigd rond de ziel van de Armeense muziek!

Programma

A. BabajanyanPiano Trio 
D. Shostakovich Piano Trio N°1 
L. van Beethoven Piano Trio C minor opus 1 N°3 
Komitas  Armeense Liederen