Auteur Dirk Rochtus belicht de successen en verwezenlijkingen van het moderne Turkije, maar bekritiseert ook de onvolmaaktheden. Vooral op het gebied van de rechten en vrijheden blijkt duidelijk “de tragiek van een land dat in de toekomst modern en democratisch wil zijn, maar de spoken van het verleden niet van zich kan afschudden”.
Dirk Rochtus bespreekt de auteur in een kort bestek de recente geschiedenis van Turkije. Wie zijn boek gelezen heeft, begrijpt veel beter waarom het Turkse politieke landschap zo verschilt van het onze, of wat voor een ongelooflijk moeilijke evenwichtsoefening het buitenlands beleid van Ankara eigenlijk is.
De auteur belicht de successen en verwezenlijkingen van het moderne Turkije, maar bekritiseert hij ook de onvolmaaktheden. Vooral op het gebied van de rechten en vrijheden blijkt duidelijk “de tragiek van een land dat in de toekomst modern en democratisch wil zijn, maar de spoken van het verleden niet van zich kan afschudden”. Een beter begrip van Turkije is belangrijk omdat Turkije een belangrijke speler is geworden. Maar natuurlijk gaat elk boek en lezing over Turkije toch ook over Europa en Turkije. Lidmaatschap of niet, “in feite is dat de hamvraag”, zoals Dirk het zélf aanhaalt.

Raadhuis Dorp te 3920 Lommel
op woensdag 23 januari 2019 om 19.30u
inkom : 8 €
Reservaties: 011 399 699
[email protected]
Organisatie: Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Contact: [email protected]