Lommel start met autodelen: een groen en goedkoop alternatief voor privéwagens. Het stadsbestuur stelt daarvoor twee elektrische deelwagens ter beschikking. Lommelaars kunnen de wagens reserveren wanneer zij hem nodig hebben en betalen enkel voor de tijdsduur en het aantal gereden kilometers.

Groen en goedkoop rijden

Schepen van mobiliteit Sophie Loots: “De elektrische deelwagens hebben heel wat voordelen: ze verminderen de impact op het milieu, aangezien elke deelwagen tot 10 personenwagens kan vervangen. Bovendien is een auto delen goedkoop voor de gebruikers. Zij moeten geen wagen aankopen en ouderhouden. Ook de verzekering, belastingen en brandstofkosten vallen weg.”

Burgemeester Bob Nijs is enthousiast: “Als je weet dat private personenwagens gemiddeld 96% van de tijd stil staan, ga je nadenken over alternatieven om je te verplaatsen. De deelwagens zijn een nieuwe stap in de richting van een meer duurzame mobiliteit. Ik nodig de Lommelaars uit om de wagens eens uit te proberen.”

Twee elektrische deelwagens

 Stad Lommel stelt twee 100% elektrische wagens (Renault ZOE’s) ter beschikking. De wagens staan op parking stadhuis 2 (Klachtloopstraat). De wagens reserveren kan via de gratis smartphone app ‘SHARE mobility’ van Share4Mobility. De deuren ontgrendelen gebeurt ook via de app.

 De app wordt gekoppeld aan een kredietkaart. Er zijn geen abonnementskosten aan verbonden. De gebruiker betaalt enkel 4 euro per uur en 0.20 euro per kilometer. Indien hij de auto 24 uur gebruikt, dan betaalt hij 29 euro en 0.20 euro per kilometer.

 Paesmans share

 De deelwagens zijn een samenwerking tussen Stad Lommel, Paesmans Share en garage Kelgtermans. Meer informatie is beschikbaar op www.lommel.be/deelwagen