UPDATE 4 APRIL – WIJZIGING MAATREGELEN 

Gisterenavond werden er enkele wijzigingen aangebracht aan de oplegde maatregelen. Hier een overzicht:

???? De telecomwinkels mogen openen, behalve winkels die enkel accessoires verkopen, maar enkel voor noodgevallen, waarbij ze slechts één klant per keer mogen ontvangen op afspraak.
???? De winkels voor medische hulpmiddelen mogen openen, maar enkel voor noodgevallen, waarbij ze slechts één klant per keer mogen ontvangen op afspraak.

???? In alle winkels die open mogen blijven zijn kortingsacties verboden, behalve wanneer deze acties reeds beslist of
in uitvoering waren vóór 18 maart 2020.

???? Voedingswinkels blijven open. En dit op de gebruikelijke uren.

???? De regel rond thuiswerk blijft hetzelfde. Telethuiswerk is verplicht bij alle niet essentiële bedrijven, welke grootte zij ook hebben, voor alle personeelsleden wiens functie zich ertoe leent. Voor de functies waar telethuiswerk niet kan toegepast worden, moeten de bedrijven de nodige maatregelen nemen om de naleving van de regels van social distancing (1,5 meter afstand houden) te garanderen. Als ze dit niet kunnen garanderen moeten ze sluiten. Deze regels zijn niet van toepassing op essentiële diensten en cruciale sectoren.
Nieuw is dat deze ook niet van toepassing zijn op de producenten, leveranciers, aannemers en onderaannemers van goederen, werken en diensten die essentieel zijn voor de uitvoering van de activiteit van deze essentiële diensten en sectoren.

???? Begrafenisceremonies kunnen doorgaan maar enkel in aanwezigheid van maximaal 15 personen, met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon en zonder de mogelijkheid van blootstelling van het lichaam.

???? Burgerlijke huwelijken kunnen doorgaan, maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand.

???? Religieuze huwelijken kunnen doorgaan, maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de bedienaar van de eredienst.

???? Fysieke activiteit (wandelen, fietsen, lopen) kan nog steeds in de buurt van je woonst. Iedereen moet 1,5 meter afstand houden. Een gezin dat onder hetzelfde dak woont moet bij die fysieke activiteiten de regel van 1,5 meter afstand houden niet respecteren.

???? Meerdaagse schooluitstappen zijn verboden tot 30 juni 2020.