Op zondag 26 maart organiseert Toerisme Lommel de ‘Lente in Bosland’ namiddag, op de prachtige setting van de Leyssensmolen. Het wordt een heuse familiedag, en bovenal volledig gratis. Kinderen zullen er speellandschappen ontdekken, urenlang ravotten, deelnemen aan vele knutselactiviteiten en zich compleet uitleven in de natuur. Jaarlijks organiseert één van de 4 gemeenten van Bosland de ‘Lente in Bosland’ dag. Vorig jaar was de eerste editie in Hechtel-Eksel meteen een groot succes.

Activiteiten op kindermaat

Keuze genoeg voor kinderen op deze grootse familiedag! Toeren door het bos met de huifkar, stuiteren op springkastelen, voetbal-golfen op de grasvelden, speuren in de natuur, klauteren in speleobox tunnels, boogschieten, lasershooten, knutselen en zo veel meer. Kinderen kunnen zich zelfs laten grimeren op z’n Boslands!

Smullen op z’n Lommels

Om tussen het spelen door de honger te stillen, zijn er smakelijke Lommelse balletjes van Hof Ten Vrede & lekkere pannenkoeken gemaakt met eigen gemalen meel van onze Leyssensmolen.

Tip! Combineer deze lentedag met een fietstocht

De Leyssensmolen ligt pal op het fietsknooppuntennetwerk. De historische fietstocht ‘Fietsen door de eeuwen in Kattenbos’ is een route van 26,5 km. Deze passeert door de prachtige natuurtaferelen rondom de Leyssensmolen en de Duitse militaire begraafplaats. Volg de knooppunten: 265 – 553 – 552 – 264 – 255 – 254 – 253 – 229 – 265.

Gemakkelijk parkeren met de fiets of auto

Je fiets kan je gratis parkeren op het terrein aan de Leyssensmolen (Katterij Dijksken z/n, Lommel). De auto kan je gratis rondom het terrein van de Leyssensmolen of aan de Zandstraat parkeren.
Meer informatie op visitlommel.be/lente-in-bosland/