Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat de twee vaccinatiecentra in de EerstelijnszoneNoord-Limburg in de Soeverein in Lommel en op de VDAB-site in Peer komen, zijn de praktische voorbereidingen op beide sites in volle gang. Alles wordt in gereedheid gebracht om de werking te testen vanaf 15 februari, en vanaf 1 maart helemaal operationeel te zijn.
In beide centra zullen maximaal vier vaccinatielijnen uitgebouwd worden om er dagelijks telkens 1.000 personen te vaccineren. De ambitie is om de openingsuren van de centra heel breed te houden – tussen 7 en 22 uur – zodat iedereen ruim de mogelijkheid heeft om zich op een passend moment te laten vaccineren. De nodige aandacht zal uiteraard gaan naar de bereikbaarheid van de centra voor minder mobiele mensen.
Zoals eerder gecommuniceerd, zullen de bewoners van Lommel en Pelt uitgenodigd worden om in de Soeverein gevaccineerd te worden terwijl de inwoners van Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer hun vaccin in de VDAB-gebouwen in Peer toegediend krijgen.
Het vinden van voldoende personeel om de centra op volle kracht te laten draaien, zal een hele uitdaging worden. Er is zowel medisch geschoold personeel nodig, als medewerkers voor de administratie en het wegwijs maken van bezoekers. De inventaris van welke profielen er precies nodig zijn, wordt momenteel gemaakt. Eind deze week komt er een online platform waarop medewerkers en vrijwilligers zich kunnen aanmelden.