Op het einde van het schooljaar leggen alle zesdejaars van de Lommelse basisscholen traditiegetrouw het fietsexamen af. Het is de ideale voorbereiding om de route van en naar de middelbare school in te oefenen. “Goed nieuws is dat de route van het fietsexamen in Lommel sinds kort een vaste bewegwijzering heeft,” zegt schepen van mobiliteit Sophie Loots. “Oefenen kan nu dus het hele jaar door, ook tijdens de paasvakantie. Met het mooie weer, is dit zelfs het ideale moment om de route te verkennen.”

De voorbereiding op het fietsexamen past in de toegelaten sportieve beweging in de buitenlucht. “Binnen de coronamaatregelen kan het dus dat ouders samen met hun kinderen per fiets, van thuis uit vertrekken om het parcours te verkennen,” zegt burgemeester Bob Nijs. “Om de verkeersveiligheid te garanderen en voor de kinderen die volgend schooljaar zelfstandig naar het middelbaar moeten fietsen, zijn de voorbereidingen en het fietsexamen van levensbelang.”

Hou daarbij natuurlijk wel rekening met de richtlijnen:

• Vertrek van thuis uit met je fiets
• Respecteer de persoonlijke afstand van 1,5 meter
• Oefen enkel in gezinsverband (één ouder + één kind)
• Was bij het thuiskomen je handen

De route van het oefenparcours start aan de Sint-Pietersbandenkerk en gaat via de Tuinstraat – Koning Leopoldlaan – Stationsstraat – Hoevenstraat – Vreyshorring – Fietstunnel (draaien op het einde) – Vreyshorring – Koekoekstraat – Vlutterstraat – Balendijk – Eltenbos – Roerdompstraat – Spreeuwstraat – Nachtegaalstraat – Vreyshorring – Frans van Hamstraat – Kerkstraat – Mudakkers – Rijksschoolstraat – Molenstraat – Koning Albertlaan – Kloosterstraat – Koningin Astridlaan – Koning Leopoldlaan – Tuinstraat terug naar de kerk.

“Of het echte fietsexamen op 27, 28 en 29 mei 2020 ook effectief kan plaatsvinden, is nog niet zeker en is afhankelijk van de Corona-richtlijnen die dan gelden,” besluit schepen van onderwijs Peter Vanderkrieken. “De scholen zullen dit zeker verder opvolgen.”