Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf woensdag 17 augustus 2022 aan een grondige vernieuwing van de fietstunnel aan de Ringlaan N71 in Lommel. De fietstunnel, die met street art opgefleurd wordt, krijgt nu ook een nieuwe asfaltlaag en een aangepast afwateringssysteem waardoor de veiligheid en het rijcomfort voor fietsers erop vooruitgaan. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren.

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia.

Nieuwe asfaltering en afwatering voor fietstunnel aan de Vreyshorring

AWV werkt aan een grondige vernieuwing van de fietstunnel, ter hoogte van de Vreyshorring, die onder de Ringlaan N71 in Lommel door loopt. De stoepdallen van de tunnel worden opgebroken en vervangen door een nieuwe en comfortabele asfaltlaag. Ook de afwatering in de tunnel wordt gelijktijdig vernieuwd.

Deze aanpassingen zullen het rijcomfort en de veiligheid van fietsers sterk verbeteren.
De werken starten op woensdag 17 augustus 2022 en zullen een 2-tal weken duren.

Minderhinder-maatregelen: fietstunnel afgesloten, omleiding via BalendijkTijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

De fietstunnel wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Wandel- en fietsverkeer volgt een omleiding richting het nabijgelegen kruispunt van de Balendijk om vlot en veilig aan de overkant van de Ringlaan te geraken.

Voor gemotoriseerd verkeer wordt er geen hinder verwacht.

Weersgevoelig    
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of hitte kan de huidige planning nog wijzigen.