Vzw de Biehal opent haar nieuwbouw in Lommel feestelijk op 22 en 23 oktober met een opendeurweekend

De nieuwbouw in Lommel van vzw de Biehal is klaar en dat vieren ze met een heus opendeurweekend op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022. Op zaterdagnamiddag tussen 14 en 17 uur gooien ze de deuren open voor het grote publiek en op zondag vindt hun jaarlijkse eetdag plaats met gratis gegidste rondleidingen in het nieuwe gebouw De nieuwbouw in de Stationsstraat 206 biedt onderdak aan Kringstore Lommel, Grand Café de Biehal, Broodjesbar de Statie, de Strijkstapel, het Wassalon en de burelen van de administratieve diensten.

Maatwerkbedrijf de Biehal gaf ongeveer een jaar geleden, op 12 oktober 2021, het startschot voor de werken aan hun nieuwbouwproject in Lommel. Een doorgedreven circulair, ecologisch en multifunctioneel bedrijfsgebouw van ruim 1 800 m². Door middel van houtbouw, gebruikmakend van CLT (Cross Laminated Timber), werd ingezet op een zo maximaal mogelijke circulaire en duurzame bouwtechniek. Ook in de buitenaanleg wordt veel aandacht besteed aan groen: bomen en wilde bloemenweides zullen de biodiversiteit op de site stimuleren.

Op zaterdagvoormiddag tussen 14 en 17 gooit de Biehal de deuren van haar nieuwbouw open voor het grote publiek, waarbij iedereen zonder inschrijving welkom is om een kijkje te komen nemen in de Stationsstraat 206. Randanimatie zoals muziek en kinderanimatie zijn aanwezig. Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje in het Grand Café en ook de nieuwe Kringstore Lommel opent er dan haar deuren. Omdat dat weekend de parking aan het gebouw nog niet toegankelijk is, worden bezoekers gevraagd om te parkeren aan het station van Lommel. Van daaruit is een gratis pendeldienst, met het Lommels toeristisch treintje, voorzien naar de nieuwbouw. De Biehal vraagt uitdrukkelijk om niet in de Kliniekstraat, Stationsstraat of de omliggende straten te parkeren om hinder voor de buren zoveel mogelijk te vermijden.

Op zondag 23 oktober vindt dan weer de jaarlijkse eetdag van de Biehal plaats in het Klosterhof in Lommel. ’s Middags en ’s avonds kan je er genieten van een huisbereid Italiaans 4-gangenmenu, al dan niet gecombineerd met een gratis gegidste rondleiding in de nieuwbouw. Meer info en inschrijven kan via www.debiehal.be/eetdag