De avond valt. Gitaren gestemd. De ziel uit het lijf. 

Leve de waan van de nacht.

Wartaal stak de neus voor het eerst aan het venster in 2017 met zijn Nederlandstalige gitaarpop. Zijn eerste single Het Nieuwe Nu – een ode aan de eeuwige twijfelaar – werd meteen opgepikt door Radio 2 en bracht de band rond Lommelaar Ward Van de Velde sindsdien op tal van podia. Er volgde een plaats in de halve finale van de Nekka wedstrijd, een selectie voor de Nieuwe Lichting van StuBru en een succesvolle passage op de Limburgse finale van Sound Track. Over dat laatste schreef Het Belang van Limburg: Wartaal was af: de songs, de sound, het spel.

De eeuwige twijfelaar liet even op zich wachten, maar nu klinkt nieuwe muziek. Waan Van De Nacht is de tweede EP met een ongewijzigd recept: Nederlandstalige popmuziek. Soms rechtuit en banaal, soms omfloerst en heerlijk poëtisch. 

Wartaal geeft een inkijk in zijn ziel, maar sluipt tegelijk in je oor met verhalen die universeel en herkenbaar klinken.

Voor fans van Het Zesde Metaal, Raymond Van het Groenewoud, Spinvis, Eefje De Visser, Buurman en andere gelijkgestemde zielen.

donderdag 13/05/2021  om 16:00 en 20.15 u

  • Prijs: € 10,00 / € 7,00
  • Locatie: Openlucht