De werken aan een nieuw en modern buspaviljoen aan het Kerkplein in Lommel zijn gestart. “Momenteel zijn de afbraakwerken bezig. In de volgende fase worden de nutsvoorzieningen aangelegd door Fluvius. Daarna start de opbouw van het nieuw buspaviljoen. De werken zullen tot september in beslag nemen,” vertelt Sophie Loots, schepen van openbare werken en mobiliteit.

Werfaankleding met projectinfo, toeristische info en het Lommels dialect
“De werken bevinden zich midden in ons stadscentrum en tijdens het toeristische seizoen,” vult burgemeester Bob Nijs aan. “Naast onze communicatie via bewonersbrieven, het Stadsmagazine, de social mediakanalen en de website, willen we ook meer communiceren op het terrein zelf. En vooral tonen wat het einddoel is. Dit doen we hier aan de hand van werfdoeken. Naast de projectinfo zorgen we voor toeristische info over Lommel, om zowel de Lommelaren als bezoekers te inspireren. Ook ons Lommels dialect krijgt op deze passage naar het centrum een plaats, want dit dialect hoort bij onze stad.”

Pleinpaviljoen, Randpaviljoen en groendaken
De kostprijs voor het volledige buspaviljoen wordt geraamd op 660.000 euro. “Met dit project wordt er gezorgd voor ruime overdekte opstapplaatsen met fietsenstalling. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan vergroening van ons stadscentrum met een groot groendak,” vertelt Sophie Loots.

Het toekomstig paviljoen bevindt zich aan beide zijden van de straat. Het zogenaamde Pleinpaviljoen ter hoogte van het Kerkplein zal dienstdoen als schuilplek voor de bushalte met fietsenstalling. Aan de overkant van de straat komt er een tweede maar kleiner Randpaviljoen.