In de Kerkstraat en de aanpalende straten, dus vlakbij de winkels, kunnen inwoners én bezoekers een half uur gratis parkeren voor een snelle aankoop. Het vroegere Lommels Kwartiertje wordt dus verruimd tot een half uur gratis parkeren. In de Kerkstraat gebeurt dat via het innovatieve Shop&Go systeem. Op deze Shop&Go parkeerplaatsen parkeer je zonder ticket maximaal 30 minuten. Een sensor in de grond registreert wanneer je aankomt en wanneer je vertrekt. In de andere straten wordt gewerkt met een ticket via nieuwe parkeermeters. Ben je te laat, dan riskeer je een retributie.

Aangezien de Kerkstraat enkel nog gebruikt zal worden voor ultrakort parkeren in functie van de handelszaken, mag er voortaan tussen 19 uur ’s avonds en 9 uur ‘s morgens en op zondag niet meer geparkeerd worden in de straat. In de omliggende centrumstraten mag dat wel nog.

Wie langer wil komen winkelen heeft de keuze:
Je kan een uur gratis parkeren op de twee dichtstbijzijnde grote parkings op het Michiel Jansplein en het Hertog Janplein, eveneens met een ticket. Na je gratis parkeertijd betaal je een uurtarief van 1,5 euro. Vroeger zou je voor twee uur parkeren 1,60 euro betalen, nu tien cent minder. Het tarief is geldig tussen 9 en 19 uur.
Volledig gratis parkeren kan op de randparkings langs het Huis van de Stad, bij Cultuurcentrum De Adelberg en op het vroegere WICO-terrein aan de Mudakkers.