Nadat de Europese Commissie eerder bevestigde dat de komende jaren de winter- en zomertijd vermoedelijk niet afgeschaft zal worden, schakelen we in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober 2021 over naar het winteruur. De klok wordt dan 1 uur teruggedraaid: 3u00 wordt dan 2u00.

De overschakeling naar het winteruur kan een impact hebben op uw arbeidsorganisatie indien werknemers ’s nachts tewerkgesteld zijn in ploegen.

Werknemers die in de nachtploeg werken bij de overschakeling naar het zomeruur én het winteruur presteren in het totaal 16 uren tijdens de nachten waarop het zomeruur en het winteruur worden ingevoerd. Deze werknemers presteren 7 uren bij de overschakeling naar het zomeruur en 9 uur bij de overschakeling naar het winteruur.

Deze zullen worden uitbetaald:

  • naar rato van 8 uren bij de eerste betaling volgend op de datum van overschakeling naar het zomeruur;
  • en naar rato van 8 uren bij de eerste betaling volgend op de datum van overschakeling naar het winteruur.

Indien de nachtploeg bij de overschakeling niet dezelfde is, gebeurt de verloning als volgt:

  • de werknemers die bij de overschakeling naar het zomeruur 7 uren presteren, ontvangen het normale loon dat overeenstemt met 8 arbeidsuren van de zaterdagnachtploeg;
  • de werknemers die bij de overschakeling naar het winteruur 9 uren presteren, ontvangen het normale loon dat overeenstemt met 9 arbeidsuren van de zaterdagnachtploeg.

Bron en info: Easypay Group Pelt
Nijverheidslaan 16
3900 Pelt
Telefoon011 53 18 38