GlazenHuis was dit weekend op haar paasbest want de zomerexpo werd geopend. Deze is opgedeeld in 3 afzonderlijke tentoonstellingen. Op elke verdieping wacht je een nieuw verhaal over glas: BKRK-award #glas, Shoerealism en The Residents.

BKRK-award #glas

In samenwerking met Flanders DC reiken Bokrijk en VAKlab al enkele jaren een BKRK-award uit, waarmee vakmanschap in de kijker wordt gezet. Dit jaar draait alles rond GLAS. Het was dus vanzelfsprekend dat GlazenHuis een partnerrol innam bij de organisatie van de prestigieuze ambachtenwedstrijd. We ondersteunden de 10 genomineerden met know-how en hands-on in het glasatelier voor experiment en prototyping, samen met onze eigenste meesterglasblazer Gert Bullée.

In deze expo ontmoeten glasambacht, beeldende kunst en product design elkaar. Roomdividers, verlichtingsarmaturen, karaffen, juwelen en schilderijen doen allen een gooi naar een eerste plaats. Iedere bezoeker kan hierbij zijn persoonlijke favoriet met zijn of haar stem een duwtje in de rug kan geven. Samen met het publiek zal de vakjury, die bestaat uit Pascal Cools (Flanders DC), Axel Van Den Bossche (Serax), Amélie Rombauts (Knack Weekend) en Anna Torfs (Anna Torfs Glass), uiteindelijk beslissen over de laureaat.

Shoerealism & The Residents

Een lichtpuntje in de duisternis. Al van ver zie je de glazen toren van GlazenHuis, maar ga dichter en kijk: de glazen muiltjes van de Japanse kunstenaar Simsa Cho, verspreiden kleur, verwondering en fantasie in deze vreemde tijden. De tentoonstelling Shoerealism opende vlak voordat de coronamaatregelen in België opnieuw verstrengd werden. De kans is groot dat bezoekers daardoor misschien nog geen kijkje hebben kunnen nemen. Daarom wordt deze feel-good-expo samen met de tentoonstelling The Residents verlengd.

De zomerexpo loopt van 3 april tot en met 10 oktober 2021. Zolang de verstrengde veiligheidsmaatregelen gelden, vragen we bezoekers om telefonisch een afspraak te maken voor een museumbezoek.
Foto: ©Glazenhuis