Sinds zaterdag is Sinterklaas in het land. Dat ging er door corona net iets anders dan gewoonlijk aan toe.
“Grootschalige Sinterklaasevenementen en –aankomsten in de verschillende wijken zijn jammer genoeg nietmogelijk, maar daar vonden wij in Lommel een creatieve oplossing voor,” zegt burgemeester Bob Nijs. “Afgelopen weekend kwam de Sint op bezoek in het Huis van de Stad en de man heeft een plan.”
In het filmpje op www.lommel.be/sinterklaas kom je er alles over te weten. “Deze week worden er in alle Lommelse scholen speciale Sintbussen geplaatst,” zegt schepen van onderwijs en evenementen Peter Vanderkrieken. “Daarin kunnen de kinderen hun tekeningen en verlanglijstjes voor de Sint kwijt. De bussen worden regelmatig geledigd door Nikodemus en regelpiet. Zo komen alle brieven zeker op de juiste plaats terecht.”
De Sint gaat live!
En er is ook een oplossing voor wie een prangende vraag heeft voor de Sint, of hem gewoon een keer wil zien. De Sint gaat namelijk live op Facebook! Wil jij er ook bij zijn? Sluit dan aan bij de Facebook Live sessies met de Sint op dinsdag 24 november en op dinsdag 1 december, telkens van 18.30 tot 19.30 uur.
Alle info op www.facebook.com/stadlommel