Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024
Van 13 tot 17 uur zullen we met z’n allen weer grote ogen opzetten bij het gratis levende standbeelden festival in het stadscentrum van Lommel.

Gratis beeldenfestival

Het gratis internationaal festival Beeldig Lommel gaat door op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024. Tientallen levende beelden, muzikale en mobiele acts halen hun beste performance boven om meer dan 50 000 bezoekers te verwonderen in het prachtige stadscentrum van Lommel.

Wereldkampioenen

Uit alle hoeken van de wereld zakken levende beelden af om samen een buitengewone Beeldig Lommel editie neer te zetten. Het beeldige burgemeesterspark zal als decor dienen voor de Lommelse kinderbeelden die vanuit de Beeldig Lommel organisatie worden opgeleid.

14e editie

Deze 14de editie van Beeldig Lommel belooft, naar goede gewoonte, weer een massa naar het stadscentrum van Lommel te trekken. 

Festivalparcours

Het festivalparcours van 2,5 km lang brengt je langs alle beeldige acts. Er is een vaste aangeduide wandelroute voorzien in één richting, dit voor de veiligheid en het comfort van de vele bezoekers. Het parcours is volledig verhard en goed toegankelijk.

Blinden en slechtzienden tour

Een ervaren tolk geeft een audiodescriptie over de acts, de kostuums en de context van de levende beelden. Het traject is ongeveer 2,5 km lang. De gratis audiodescriptie vindt plaats op zaterdag om 12.30 uur in het stadscentrum van Lommel. Inschrijven dient 3 dagen op voorhand te gebeuren via de website van Beeldig Lommel.