Het dierenasiel in Lommel krijgt een frisse start met vzw Dierenvrienden als nieuwe uitbater. Met meer dan 25 jaar ervaring, brengt de organisatie uit Sint-Truiden expertise en een bewezen succesformule mee. “Met de aanstelling van vzw Dierenvrienden zijn we ervan overtuigd dat het dierenasiel in Lommel een nieuwe positieve impuls krijgt,” aldus Joris Mertens, schepen van dierenwelzijn van Stad Lommel. “Hun ervaring en expertise zullen het welzijn van de dieren aanzienlijk verbeteren.”
Ervaring en expertise als doorslaggevende factor
Na een uitgebreide selectieprocedure, waarin de aangesloten gemeenten samen met de deskundige dierenwelzijn van de provincie betrokken waren, is de keuze unaniem gevallen. Vzw Dierenvrienden heeft meer dan 25 jaar ervaring met het runnen van een dierenasiel. Hun bewezen succes in Sint-Truiden, waar ze een uitstekende reputatie hebben opgebouwd, was een doorslaggevende factor voor de positieve beoordeling van hun kandidatuur.
“We zijn enthousiast om onze ervaring en passie voor dierenwelzijn in te zetten in Lommel,” zegt Philipp Zurinckx, voorzitter van vzw Dierenvrienden. “Onze aanpak, die zich in Sint-Truiden heeft bewezen, zal ervoor zorgen dat de dieren hier de best mogelijke zorg en kansen krijgen.”
Voordelen en verbeteringen De sterke wisselwerking tussen de asielen in Sint-Truiden en Lommel biedt vele voordelen. Dieren die moeilijk plaatsbaar zijn in Lommel kunnen in Sint-Truiden een kans krijgen. Dit verhoogt de adoptiekansen binnen Limburg aanzienlijk.
Vzw Dierenvrienden brengt niet alleen hun ervaring, maar ook hun bewezen organisatiewerking mee naar Lommel. Hoewel de basisdiensten zoals adoptie, verzorging en sterilisatie ongewijzigd blijven, zorgen een verbeterde organisatie en werkwijze voor een optimale werking van het asiel.
Een belangrijke pijler van vzw Dierenvrienden is de betrokkenheid van de gemeenschap. Ze plannen diverse activiteiten om het dierenasiel op een positieve manier onder de aandacht te brengen en de betrokkenheid van inwoners te verhogen.
Toekomstige plannen
De overgang zal zorgvuldig worden geco├Ârdineerd met de huidige concessiehouder, Blauwe Kruis, om een continu├»teit van de dienstverlening te garanderen. Er zal nauw samengewerkt worden met de huidige medewerkers en vrijwilligers, met als doel hun waardevolle bijdragen voort te zetten en waar mogelijk nieuwe vrijwilligers aan te trekken.