Lommel speelt kampioen in Bornem ondanks moeilijke wedstrijd.

Lommel had het in Bornem moeilijker dan verwacht. Uiteraard wil elke ploeg tegen de leider winnen en Bornem slaagde erin om bijna drievierde van de wedstrijd op voorsprong te blijven. Er werd nochtans goed verdedigd maar aanvallend was er een  probleem omdat iedereen te nerveus speelde waardoor de afstandsshots niet wilden lukken. Pas in het 3de quarter kwam Lommel in de 36ste minuut een eerste keer op voorsprong (45-46).

Bram Schelkens (17) en Toon Wesenbeek (15) en Wietse Jacobs, die in de tweede helft 16 punten scoorde, zorgden ervoor dat Lommel na het slotsignaal de champagne kon ontkurken.

Na 10 jaar in 3de nationale (sinds 2008) speelt Lommel volgend seizoen  in de 2de hoogste reeks van de Koninklijke Belgische Basketbalbond, precies in het jaar dat Basketbalclub Lommel zijn 50-jarig bestaan viert.

Quarters :      22-17/ 16-14 (38-31) / 19-25 (57-56) / 14-22 (78)

Scores : Hendrix 13, Jacobs 16, Schelkens B. 17, Wesenbeek 15, Schelkens J. 0, Cornelissen 0, Moonen 4, Nguyen 0, De Keuster 0, Gijbels 3, Michiels 0, Vermeulen 10.