Carnaval Lommel en de Lommelse carnavalsverenigingen organiseren op vrijdag 24/11/2023 vanaf 20.11u het ‘Overdrachtsbal’ in zaal Den Horst.
Deze avond nemen we omstreeks 22u afscheid van Stadsprinses Ellen I en haar hofdames, die we uiteraard zeer hartelijk willen bedanken voor het afgelopen carnavalsseizoen. Samen met haar vereniging cv De Braspappies heeft ze Carnaval Lommel weer netjes in Lommel en omstreken op de kaart gezet.
Maar nog belangrijker: omstreeks 23.11u zullen we toe zijn aan de bekendmaking van onze nieuwe Hoogheid. Wie dit wordt, is tot nu toe nog een groot geheim. Al zal natuurlijk wel iedere Lommelse carnavalist ‘zijn/haar eigen idee’ al wel hebben. Die avond weten we wie het bij het rechte eind heeft en voor wie de verrassing zeker zo groot zal zijn. Uiteraard worden dan ook de nodige hofdames en adjudanten aangesteld, als naasten van onze nieuwe Hoogheid.

Zoals steeds bij de activiteiten van Carnaval Lommel, zijn jullie hierop meer dan welkom.

De deuren gaan open om 20.11u (al zullen vroege vogels niet in de koude moeten blijven staan) en de carnavalisten worden ontvangen door Prinses Ellen I. Omstreeks 22u zal dan een korte ceremonie plaats hebben waarbij Prinses Ellen I de scepter van Carnaval Lommel en haar titels als Stadsprinses terug moet overhandigen.
Zoals aangehaald zullen we rond 23u de ceremonie starten om de nieuwe Hoogheid te verwelkomen zodat we deze omstreeks 23.11u kunnen bekendmaken. We zullen dit samen met jullie kunnen ontdekken.

Op het podium zal alles in goede banen geleid worden door Ronny Geysen. Naar goede gewoonte zijn buiten de Lommelse carnavalisten ook het stadsbestuur, de vertegenwoordigers van FEN Vlaanderen, de Verenigde Lutlommelaren, oud-prinsen en oud-prinsessen, de organisatoren van de Noord-Limburgse carnavalsstoeten en andere carnavalsverenigingen hierop uitgenodigd.

We willen jullie er nog even op wijzen dat ook de Verenigde Lutlommelaren een nieuwe jeugdprins(es) aanstellen en dat deze jeugdprinsoverdracht plaats heeft op vrijdag 1 december om 20.11u in café Brouwershuis.