De cultuursector kijkt uit naar een heropstart met een buitenplan vanaf 8 mei. De Adelberg werkte een alternatief concept uit voor outdoor voorstellingen onder de noemer Loskade Sessies en Park Sessie. Denk aan een intiem buitenconcertje, een heerlijk geflipt en muzikaal familietheater en een concert in het Prinses Astridpark. Bij regenweer worden tickethouders dezelfde dag in de voormiddag persoonlijk op de hoogte gebracht en worden tickets terugbetaald.
Het succes van de online lezingen over kunst, cultuur en geschiedenis is overrompelend. De Adelberg zet dit graag verder met een nieuw aanbod in mei. Inschrijven is gemakkelijk en na afloop ontvangt elke deelnemer een digitaal informatiepakketje.
Nog de hele maand mei kan je op een bankje genieten van de Bank Sessies: een
streepje muziek, theater of humor live opgenomen in de nieuwe Kleine zaal en te
bekijken via een QR code. Ook de Belpop Lommel Fietsroute kan je deze maand nog
beleven. Ontdek al fietsend niet alleen de prachtige Lommelse natuur, maar ook
een stukje Lommelse muziekgeschiedenis.
Nog de hele maand mei kan je elk weekend de foto-expo Silica van Manu Bloemen
bezoeken. De reacties zijn lovend en je ontdekt meteen het nieuwe gebouw.
In mei biedt De Adelberg tevens enkele residenties aan professionele artiesten, waaronder Isbells.
Via Instagram Stories krijg je een kijk achter de schermen.
De veiligheid van onze bezoekers, de artiesten en alle medewerkers zijn onze eerste
prioriteit. Tijdens de voorstellingen respecteren we strikt de richtlijnen die worden opgelegd in het generieke basisprotocol cultuur en de sectorgids professionele kunsten. Een bezoek aan de expo wordt volledig volgens de geldende richtlijnen en het Protocol Musea georganiseerd.

Kalender mei

Bank Sessies
Mei – Centrum en alle gehuchten van Lommel – Gratis
De Bank Sessies zijn mooie stukjes muziek, theater, humor of circus die je beleeft via de stickers die je terugvindt op de bankjes. Je kan de QR-code heel gemakkelijk via jouw smartphone scannen. De artiesten hebben de filmpjes speciaal voor jou live opgenomen in de nieuwe Kleine zaal van CC De Adelberg. Er is een plannetje met de locaties van de bankjes beschikbaar op de website.

Belpop Bonanza Lommel Fietsroute
Mei – Lommel – Gratis
Deze speciale Belpop Lommel Fietsroute leidt je langs 10 muzikale hotspots in Lommel die een bijzondere link hebben met de Lommelse muziekgeschiedenis. Plannetjes zijn beschikbaar in de bibliotheek, bij Toerisme Lommel en op de website van CC De Adelberg.

Manu Bloemen – Silica
T.e.m. zo 06.06.2021 – elke za & zo van 13-18uur – Foto-expo in de Galerij – Gratis, reserveer vooraf een tijdblok!
Ontdek de verborgen romantiek in de verstilde fotografie van de Lommelse fotograaf/kunstenaar Manu Bloemen. Nog de hele maand mei kan je elk weekend de foto-expo Silica van Manu Bloemen bezoeken.  De reacties zijn lovend en je ontdekt meteen het nieuwe gebouw. Manu neemt je mee in zijn droomwereld, een wereld achter glas waar niets is wat het lijkt. Alles is doorzichtig, iedereen vervormbaar.

Lezing Natalia Gonchorovar – Fabienne de Meulemeester
Di 04.05.2021 –  20.00 uur – Zoom sessie – Gratis, inschrijven via reservaties@ccdeadelberg.be
Natalia Goncharova heeft een beslissende stempel gedrukt op de schilderkunst van de Russische avant-garde. Samen met haar levensgezel Michail Larionov ontwikkelde ze een nieuwe stijl, het rayonisme, verwant aan kubisme en futurisme. Goncharova werd als een pionier beschouwd en kreeg een internationale uitstraling.

FroeFroe – Roodhapje (5+)

Zo 09.05.2021 (laatste tickets) & Za 22.05.2021 – 14.00 (uitverkocht) & 16.00 uur – Loskade Sessie in openlucht – Tickets: € 7
Roodhapje is een echte corona openluchtvoorstelling met een totaal gevaccineerde grootmoeder. Een topcast – met Marianne Loots, Thais Scholiers, Danaé Bosmans en Gert Jochems als acteur-zangers, livemuziek van Nelle en Diene Bogaerts ofte “Lili Grace” – brengt een heel leuke, heerlijk geflipte, super spannende muziektheaterversie van Roodhapje. Met je eigen dansende kids op de scène. Achter het cultuurcentrum wordt een mooie plek gecreërd met een ‘echt’ bos als decor.

Lezing De Russische Revolutie – Rik Blervacq
Di 11.05.2021 –  20.00 uur – Zoom sessie – Gratis, inschrijven via reservaties@ccdeadelberg.be
Deze lezing start met de wortels van de revolutie en eindigt bij de terreur van Stalin.

Lezing De rechtvaardigheidstheorie van John Rawls’ door Piet Lamberts Van Assche
Wo 12.05.2021  – 20.00 uur – Zoom sessie – Gratis, inschrijven via reservaties@ccdeadelberg.be
Stel je voor dat we met elkaar onderhandelen over hoe een rechtvaardige samenleving er moet uitzien. En stel je voor dat we vergeten of we rijk zijn of arm, man of vrouw, blank of zwart, getalenteerd of niet, gelovig of niet gelovig, christen of moslim… John Rawls werkt deze manier van denken uit in zijn boek Theory of Justice. Tijdens deze lezing tracht je dit experiment over te doen.

Wartaal – Waan Van de Nacht
Do 13.05.2021 – 16.00 uur & Do 13.05.2021 – 20.15 uur (uitverkocht!) – Loskade Sessie in openlucht – Tickets: € 10
Wartaal stak de neus voor het eerst aan het venster in 2017 met zijn Nederlandstalige gitaarpop. Zijn eerste single Het Nieuwe Nu – een ode aan de eeuwige twijfelaar – werd meteen opgepikt door Radio 2 en bracht de band rond Lommelaar Ward Van de Velde sindsdien op tal van podia.  Waan Van De Nacht is de tweede EP met een ongewijzigd recept: Nederlandstalige popmuziek. Soms rechtuit en banaal, soms omfloerst en heerlijk poëtisch

Lezing Frida Kahlo – Karin Haanappel
Di 18.05.2021 – 20.00 uur – Zoom sessie – Gratis, inschrijven via reservaties@ccdeadelberg.be
Deze cursus biedt een extra verdieping op het leven en oeuvre van Frida Kahlo met ook aandacht voor Diego Rivero, met wie Kahlo tot twee keer toe getrouwd was, het Mexicanismo, haar kleding en de rol van het feminisme in de Fridamania.

Lezing De Jeugd is Tegenwoordig door Pedro De Bruyckere
Wo 19.05.2021 – 20 uur – Zoom sessie – Gratis, inschrijven via reservaties@ccdeadelberg.be
Pedro De Bruyckere schetst een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk? Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt deze veelgevraagde spreker volkswaarheden over de popcultuur en de leefwereld van jongeren.

WÖR – Over Torens

Vr 28.05.2021 – 20.15 uur – Park Sessie in openlucht – Tickets: € 15
De Lommelse beiaard bestaat 20 jaar! Dat moet gevierd worden…! En laat topformatie WÖR nu juist een concert ontwikkeld hebben rond het beiaardoeuvre vanaf de 18de eeuw. Ze pompen nieuwe energie in eeuwenoude melodieën van bij ons met een groove die aanstekelijk werkt. Met een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, virtuoze viool en melodieuze doedelzakken zet WÖR een originele sound neer.

Filocafé met Márnix Vanlangenaeker
Zo 30.05.2021 – 10.00 uur – Online sessie, Gratis, inschrijven via reservaties@ccdeadelberg.be