Oxalys is al jarenlang dé smaakmaker binnen de Belgische kamermuziekensembles. Met musici als Shirley Laub, Amy Norrington en Toon Fret hebben ze toppers onder hun rangen. Speciaal voor dit concert laten ze zich op piano bijstaan door Jean-Claude Vanden Eynden,  voormalig Laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd die na vele jaren concerteren nog steeds weet te fascineren.

Componist Guillaume Lekeu werd op jonge leeftijd door César Franck onder de hoede genomen. Zijn grote doorbraak kwam er met zijn vioolsonate, geschreven voor Eugène Ysaÿe. Datzelfde jaar begon hij aan zijn pianokwartet. Na zijn onverwachte dood voltooide Vincent d’Indy het tweede deel van dit pianokwartet. Het onvoltooide kwartet beleefde zijn première in 1896 met Eugène Ysaÿe als primarius en Claude Debussy aan de piano. Het werd meteen een succes en staat geboekstaafd als één van de mooiste pianokwartetten met zijn broeierig temperament.

Verder hoor je deze avond pianokwartet Op. 6 van Luikenaar Georges Antoine, postuum bekroond door de Académie Royale de Belgique, en het prachtige trio voor fluit, altviool en piano van Albert Huybrecht.

Oxalys basisrepertoire is terug te vinden in de belle époque en is dan ook erg goed geplaatst om dit Franco-Belgisch programma uit te voeren.

Programma
Georges Antoine
Albert Huybrechts
Guillaume Lekeu

Shirley Laub (viool)
Raphael Bell (cello)
Toon Fret (fluit)
Elisabeth Smalt (altviool)
Jean-Claude Vanden Eynden (piano)

Vrijdag 07/01/2022  om 20:15

BESTEL TICKETS!