De cultuursector mag voorzichtig uitkijken naar een heropstart. Het kader hiervoor is echter nog steeds niet duidelijk. Samen met jou proberen wij het hobbelige pad van beleving te bewandelen.
Onze geplande voorstellingen in april zijn niet geschikt om binnen de vooropgestelde maatregelen in openlucht te organiseren, verschillende gezelschappen moeten noodgedwongen tournees annuleren of verplaatsen. Voorlopig zijn er dus géén voorstellingen in april.
Tickethouders worden door ons persoonlijk op de hoogte gebracht per e-mail.
Voor een veilige en haalbare heropstart richten wij ons op de maanden mei en juni. We streven ernaar om zowel een aanbod binnen als buiten te kunnen presenteren. Op dit ogenblik onderzoeken we, in overleg met artiesten en gezelschappen, wat de mogelijkheden zijn. Ook worden bijkomend kleine concertjes ingepland, zodra ook de cultuurbar mag openen. Een volledig overzicht vind je op onze website. We trachten dit zo actueel mogelijk te houden, ook al loopt Team CCDA zelf soms achter de feiten aan.
In maart en april staat er opnieuw een mooi alternatief programma voor je klaar. Hierbij krijgen jullie ook de kans om kort ons nieuwe huis te bezoeken!

KUNST@CCDA
Podiumvoorstellingen kunnen nog even niet, maar een museaal bezoek is wel mogelijk. Het bezoek wordt volledig volgens de geldende richtlijnen en het Protocol Musea georganiseerd en gebeurt dus in uiterst veilige en reglementaire omstandigheden.
Theatermaakster Fien Leysen en scenograaf Manu Siebens brengen met Numi Yaldati  (Slaap, mijn meisje) een indrukwekkende installatie-voorstelling in De Adelberg. Een mooie mix van projectie en audioverhalen. Je kan de installatie bezoeken op zaterdag 27 en zondag 28 maart 2021. Tickets kosten 7 euro. Vergeet niet vooraf een tijdsblok te reserveren!
Vanaf april kan je de langverwachte foto-expo Silica bezoeken van de Lommelse fotograaf/kunstenaar Manu Bloemen. In de nieuwe, open Galerij neemt hij je mee naar een wereld achter glas waar niets is wat het lijkt. Reserveer binnenkort jouw gratis bezoek.
De mooie illustratie van Lieke Thielemans siert nog steeds de nieuwe glazen gevel van De Adelberg.

CCDA@TOUR
In 3 Lommelse woonzorgcentra en Sint Oda Lommel wordt een livestream georganiseerd van de voorstelling Smartschade. Een hartverwarmende matinee met verdoken liedjes en muziekjes uit de schatkist der Lage Landen.
Zondag 21 maart is het de Dag van de Zorg en zeggen we dankjewel aan alle hulpverleners. Om 12.00 uur klinkt Ik hou van u van Noordkaap op de beiaard, als dank voor hun mateloze inzet tijdens de corona pandemie.
De Bank Sessies zijn mooie stukjes muziek, theater, humor of circus die je beleeft via de stickers die je in het centrum en alle gehuchten van Lommel terugvindt op de bankjes. Je kan de QR-code heel gemakkelijk via jouw smartphone scannen. De artiesten hebben dit speciaal voor jou live opgenomen in onze nieuwe Kleine zaal. Er is een plannetje beschikbaar op de website met de locaties van de bankjes.
Deze speciale Belpop Lommel Fietsroute leidt je langs 10 muzikale hotspots in Lommel die een bijzondere link hebben met de Lommelse muziekgeschiedenis. Plannetjes zijn beschikbaar in de bibliotheek en bij Toerisme Lommel, en kunnen gedownload worden via de website.
De theaterwandeling De Vos in het Bos is een heus avontuur voor het hele gezin en wordt dankzij de enthousiaste reacties verlengd. De wandeling start op het einde van de Rozenstraat in Lommel Werkplaatsen.

CULTUUR@HOME
Kinderpodcast Radio Fiona neemt kinderen (+6) mee de (lege) theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier. Je kan de podcast gratis beluisteren via www.radiofiona.org/luisterhier.
De Adelberg biedt via gratis ZOOM-sessies online lezingen aan over kunst, cultuur en geschiedenis.
Bekijk het boeiende aanbod op de website.
Acoustic Night is een livestream met Koen Buysse (Zornik) en Slow Pilot. I.s.m. Davy’s Drumschool en met ondersteuning van de Vlaamse Culturele Activiteitenpremie brengen we op 16 april een sfeervol concert tot in jouw huiskamer.

CULTUUR@SCHOOL
Voor de Lommelse scholen werd een boeiend alternatief schoolprogramma samengesteld. We wensen alle scholieren en hun leerkrachten een fijne beleving toe!