We hadden gehoopt dat het huidige basketseizoen vlekkeloos zou verlopen, maar helaas gooit Corona opnieuw roet in het eten. Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben heeft de overheid beslist om de competitie van indoor-contactsporten vanaf woensdag 14-10-2020 op te schorten om het virus beter te kunnen indijken.

De sportieve raad heeft gekeken welke stappen we als club het beste nemen om het risico op besmettingen te minimaliseren en toch nog zoveel mogelijk basketplezier te bieden in deze rare tijden.

Uiteraard passen we alle richtlijnen van de overheid en basketbal.vlaanderen toe. Dus er mag alvast niet meer gedoucht worden en ook de kleedkamers zijn niet meer beschikbaar tot nader order.
Behoudens aanpassingen zal dit de situatie zijn t.e.m. 9 november, dan zal dit herbekeken worden en communiceren we weer zo snel mogelijk.

Het volgende werd beslist voor onze verschillende ploegen in competitie:
• Voor de U12 ploegen en jonger verandert er niets! Ook hun competitiematchen blijven gewoon doorgaan zoals gepland via de bond.
• Voor de jeugdploegen vanaf U14 en ouder:
o we zullen er streng op toezien dat er steeds CONTACTLOOS getraind wordt (shooting, ballhandling en andere behendigheidsoefeningen, finishing zonder defense, …)
o wekelijks wordt er 1 groepstraining minder voorzien:
 niveau 1 & niveau 2 teams mogen nog 2x trainen
 niveau 3 & niveau 4 teams trainen nog 1x in de week
 De trainer laat weten welke trainingen behouden blijven.
o we verwachten dat iedere speler individueel en coronaproof de conditie minstens op peil houdt.
• Voor de seniorenploegen zal er uiteraard ook contactloos getraind worden en zal de trainer kijken hoe frequent en op welke manier dit het beste kan gebeuren op maat van elke ploeg. Dit zal zo snel mogelijk gecommuniceerd worden aan het team.
Verder willen we benadrukken dat we al het mogelijke doen om veilig te kunnen sporten, maar deelnemen aan de trainingen is vrijblijvend. Bespreek dan uiteraard wel goed met je train(st)er, hoe je dit zelf ziet. Wanneer je verder nog met iets zit, gelieve even contact te nemen met de trainer of iemand van de sportieve raad.

Onze Cafetaria Den Dribbel blijft wel gewoon open. Ook daar conform alle veiligheidsvoorschriften van de overheid. Dus kom er zeker eens eentje drinken om de club te steunen.

Laten we het goede voorbeeld geven en samen proberen de besmettingen terug te dringen.
Bedankt voor jullie inzet en blijf gezond!