Muziek en componisten rond de Middellandse Zee.
Thematisch focust de klassieke concertreeks in 2020-2021 op muziek en componisten rond de Middellandse Zee (voornamelijk Italië en Spanje). Zowel muziek uit de barok, het classisisme, de Romantiek als uit de 20ste eeuw komen aan bod.

Ook de vormingsreeks besteedt aandacht aan deze componisten. Waldo Geuns vertelt aan de piano honderduit over onder andere Manuel Canales, Gaetano Brunetti, Isaac Albéniz, Francisco Tárrega, Enrique Granados, Manuel de Falla, Nino Rota, Tartini, Vivaldi, Scarlatti, Frescobaldi, Vitali, Locatelli en Albinoni. Uiteraard is er ook veel muziek van deze componisten.

De virtuoze en expressieve manier waarop Waldo zich uitdrukt – zowel als pianist, solist met orkest, kamermusicus, liedbegeleider als verteller – maakt van hem een graag geziene gast op Radio 1 en Radio Klara en op de belangrijke concertpodia en festivals van België en in het buitenland. In april 2018 verscheen Waldo’s eerste solo-cd Cuentos de Amor met eigen muziek en met de virtuoze en sensuele Goyescas van Enrique Granados. Samen met deze cd publiceerde hij een bijhorende luistergids Spanish Stories waarin hij het verhaal van Granados en de Goyescas vertelt. Dé ideale man dus om je deze avond te onderhouden.

15 oktober 2020 om 19.30 u tot 22u
Prijs: € 12,00 / € 8,50
Locatie: Raadhuis Markt Lommel
40 plaatsen
Begeleiding: Dhr. Waldo Geuns