De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat de volgende coronamaatregelen vanaf 18 mei worden aangepast of versoepeld:
Kappers en schoonheidsspecialisten mogen, alleen op afspraak, weer klanten ontvangen. Zowel de kapper als de klanten moeten een mondmasker dragen.

Markten mogen weer gehouden worden, met maximaal 50 kraampjes. Mondmaskers zijn verplicht voor de marktkramers, voor klanten zijn ze sterk aangeraden.

Vanaf 18 mei mogen huwelijken begrafenissen plaatsvinden met maximaal 30 gasten. Na afloop mag er geen receptie worden georganiseerd.

Sportclubs mogen weer trainingen in de buitenlucht houden, mét de aanwezigheid van een coach en met niet meer dan 20 mensen.

Ook dierentuinen, musea en culturele bezienswaardigheden mogen de deuren weer openen. Ze moeten wel werken met een circulatieplan en ze moeten een online ticketsysteem hebben.

De komende dagen zullen de nieuwe richtlijnen verder uitgewerkt worden, op maat van Lommel. Hierover snel meer nieuws. Deze maatregelen gaan pas in vanaf 18 mei. Tot dan blijven de huidige richtlijnen van toepassing.