Naar jaarlijkse traditie organiseert Davidsfonds Nationaal op de derde dinsdag van de maand zijn Nacht van de Geschiedenis. Het centrale thema van dit jaar is “Meesterschap”. Wij hebben deze gelegenheid te baat genomen om wat meer te weten te komen over één van de meest bekende schilderijen uit onze vaderlandse geschiedenis nl. “Het Lam Gods”. Het 15de eeuwse polyptiek van Hubert en broer Jan Van Eyck is een absoluut staaltje meesterschap van ongeziene kwaliteit. Onze spreker Filip Van Beurden zal ons op dinsdag 19 maart meer vertellen over het veelluik en in het bijzonder over het paneel van de Rechtvaardige Rechters dat in 1934 ontvreemd werd en tot op heden, ondanks vele speculaties, nog niet is teruggevonden. Deze uitermate boeiende uiteenzetting wordt voorafgegaan door een succulente maaltijd in de schuur van de Groote Hoef.

Lezing ‘t Lam Gods en de diefstal van de Rechtvaardige Rechters door Filip van Beurden

In de Groote Hoef, Hoeverdijk 11, Lommel
Op dinsdag 19 maart om 18.30u diner
Om 20.00u lezing
Totaalprijs (excl. drank ) €19 DF-leden €21 niet-leden
De lezing bijwonen zonder maaltijd is ook mogelijk (20u., €3 DF-leden, €5 niet DF-leden)
Mogen we u vriendelijk vragen u vooraf in te schrijven wanneer u wenst deel te nemen aan het diner, zodat de aankoop en de versheid van de grondstoffen gegarandeerd blijft.
We verzoeken u daarom het juiste bedrag (€19 leden, €21 niet-leden) ten laatste 12 maart over te schrijven op rekeningnummer BE64 4539 0090 3152 van Davidsfonds Lommel met vermelding “Nacht”

DELEN
Vorig artikelKinderstad Lommel
Volgend artikelKinderstad 2019 – video