Ben jij een briljante schattenjager? De hele zomer lang vind je op verschillende locaties in Lommel verborgen schatkisten. Als je de zoektochten tot een goed einde brengt, krijg je een stempel op je stempelkaart.
Heb je zes stempels verzameld, waarvan zeker één van het archeologisch museum, één van de bib en één van toerisme lommel? Dan krijg je een leuke prijs!

WAAR VIND JE DE STEMPELKAART?
Tijdens de laatste week van het schooljaar worden de stempelkaarten op de Lommelse scholen verdeeld, je krijgt er dan een mee naar huis. Je kan de kaarten ook downloaden op www.lommel.be/schattenvanvlieg of je vraagt er eentje in de bib, in Museum De Kolonie of bij Toerisme Lommel.

ARCHEOLOGISCH MUSEUM – DE KOLONIE
Durf je je handen in de voeldozen te steken? Herken je de voorwerpen door ze te voelen? Indien het je lukt, vind je de schat van Vlieg.
Vind je het leuk om met verschillende natuurlijke materialen te knutselen? Kom dan zeker op 18 juli en 8 augustus telkens om 14u naar één van onze workshops. Tot bizzz!
Kolonie 77
Open van zondag tem vrijdag van 13.30 tot 17 uur
Inkom: -18 jaar gratis, + 18 jaar € 2

BIB LOMMEL
Voel jij wat ik voel? Ga op speurtocht tussen de boeken en ontdek het zelf. Verder kan je bij de bib ook een supertoffe boekenbingo komen halen.
Michiel Jansplein 1
Maandag tot vrijdag van 10 tot 19 uur
Zaterdag van 10 tot 16 uur (gesloten op zondag)
TOERISME LOMMEL
Breng een bezoekje aan Toerisme Lommel en maak zelf een kunstwerk met verschillende kleuren zand.
Dorp 14
Open van maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 17 uur,
op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur

DE SCHAT VAN DON QUICHOT
Volg de kattenpoten en vind de gouden kat van Don Quichot! Heb je de schat gevonden? Dan krijg je een leuke beloning en mag je een gaatje in je stempelkaart knippen!

Kattenbos, Zandstraat
Altijd open

WANDELING SCHATTEN VAN VLIEG
Kabouters bestaan toch niet… ofwel? Ga opzoek naar het verloren kabouterdorp en ontdek hoe mooi de heuvelse heide is! Als je het verloren kabouterdorp hebt gevonden, krijg je van de lieve kabouter een beloning! Vergeet zeker niet een gaatje in je stempelkaart te knippen!
Heuvelse Heide, Boskantstraat
Altijd open

SPEELTUIN
Ga op Fotozoektocht en ontdek zo alle leuke plekken in de speeltuin! Vergeet voor je begint zeker niet je fotoboekje af te halen in de cafetaria van de speeltuin! Bij het volbrengen van de opdracht krijg je een stempel in de cafetaria van de speeltuin!
Sportveldenstraat
Open van 10.00

SPEELBOS
Ga ravotten in de Lommelse speelbossen! Ga daarna zeker opzoek naar een paaltje en knip een gaatje in je stempelkaart!
Speelbos Sahara, Nieuwe Kopen
Speelbos Kattenbos, Zandstraat
Altijd open

UITKIJKTOREN
Ontdek hoe mooi de Sahara en zijn omgeving is … vanop een hoogte!
Natuurgebied ‘De Sahara’
Open vanaf een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang
Gratis

DIGITALE KINDERSCHAT
Download de app ‘kinderschat’ en ga op een echt stadsavontuur! Heb je alle opdracht volbracht? Ga dan naar Toerisme Lommel en ontvang je stempel!
Dorp 14
Open van maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 17 uur,
op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur

VLlNDERWANDELING
De vlinderwandeling is een gloednieuwe wandeling waarbij je op verschillende punten tijdens de tocht speel- en belevingselementen tegenkomt. Je maakt er kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups naar pop en van pop naar vlinder.
De oude molensite in Lommel Kattenbos, Zandstraat
Altijd open

EN NOG ZOVEEL MEER…
Ontdek op de stempelkaart waar je deze zomer op schattenjacht kan gaan!

Vergeet op het einde van elke speurtocht je stempel niet! Verzamel minimum 6 stempels, raad de drie afbeeldingen, breng je kaart binnen bij Toerisme Lommel en krijg een leuke beloning!
Van zondag 01 juli 2018  tot vrijdag 31 augustus 2018

Deelname is gratis