Dit boek, of beter gezegd deze trilogie, moet je echt lezen. Het eerste deel was reeds een onverhoopt succes, maar de schrijver, onze stadsgenoot Christian Meadow, gaat op hetzelfde elan verder. Het valt meteen op dat de auteur zich zeer goed heeft voorbereid en hierdoor bevind je je praktisch schouder aan schouder naast de protagonist.

Het is weliswaar een debuut, maar wat voor één, het bevat werkelijk alle elementen die een lezer in een boek zoekt. Spanning, avontuur, passie, verdriet, erotiek, en het is vooral een verslavende ‘page turner.’ Éénmaal je eraan begint is het moeilijk om het terug neer te leggen. Je wil werkelijk na elke bladzijde, elk hoofdstuk, elke plotwending weten hoe het verder gaat. Het is geschikt voor lezers vanaf 16 jaar, tot …

Het verhaal speelt zich af in de hoge middeleeuwen (ca. 1050-1100) en is het meeslepende verhaal van een Vlaamse jonge man die totaal onbemiddeld zijn weg zoekt in een uiterst meedogenloze periode van onze geschiedenis. Deel 2 – Ontrukt door de Dood is het tweede aangrijpende deel van de serie Deus Vult. Het hoofdpersonage probeert steeds weer om in eer en geweten de correcte beslissingen te nemen, maar vaker dan hem lief is, dient hij te vechten om te overleven.

Deel 3 wordt gelukkig nog dit jaar verwacht, hoogstwaarschijnlijk eind november, begin december.

Het boek werd gepubliceerd door de Nederlandse uitgeverij Boekscout. Het is te koop voor €22,50 in de Standaard boekhandel of je kan het kopen via onderstaande links:

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10558

https://www.standaardboekhandel.be/p/deus-vult-9789464032529

Ook deel 1 – Zoektocht naar Geborgenheid is nog te verkrijgen. Eveneens in de boekhandel of via de links hieronder:

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10387

https://www.standaardboekhandel.be/p/deus-vult–zoektocht-naar-geborgenheid-9789463891318?gclid=CjwKCAjwmMX4BRAAEiwA-zM4JjV64F_gLz0zQ2ZaI9wIru7xTeZ9X6fzNY95IqaIIEMpKw4IbJ_V5xoCTEwQAvD_BwE