Op zondag 15 mei vieren we een heel bijzondere verjaardag.
“Onze vrolijke belhamel Tuur wordt drie jaar”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Hij heeft zondag alle Lommelse drie- en vijfjarigen uitgenodigd om naar zijn verjaardagsfeestje in het Barrierspark te komen. Daar heeft hij voor de kinderen een prachtig cadeau. Alle Lommelse driejarigen krijgen die dag een gratis exemplaar van het prentenboek ‘Tuur en de Tutterweg’ en voor de vijfjarigen is er het verhaal ‘De valse tanden van Tuur’.
“Deze twee prentenboeken zijn een uniek gegeven in de regio”, zegt schepen Nancy Bleys. “Met het eerste boekje willen we kleuters helpen om afscheid te nemen van hun tutje. Als ze er klaar voor zijn natuurlijk. In het tweede boekje beleeft hij allerlei avonturen omdat hij een behoorlijke angst heeft om naar de tandarts te gaan. Er zijn ondertussen ook heel wat tandartsen die het boekje in de wachtzaal hebben staan.”
“Het is trouwens niet toevallig dat het verjaardagsfeest samenvalt met Boekstart, want het bevorderen van leesplezier is een belangrijk gegeven bij deze prentenboeken voor de Lommelse peuters en kleuters. Tuur is al een echte mascotte voor het Huis van de Kind en voor onze bib.”
Er hebben zich heel wat kinderen ingeschreven om samen met hun ouders en hun broertje of zusje naar het feestje te komen. Ze kunnen zondag allerlei avonturen beleven op de Tutterweg, naar verhaaltjes luisteren, op het springkasteel springen en tuimelen, zicht laten grimeren, een kroon voor Tuur knutselen en meer. Bovendien loopt er een knotsgekke tandarts rond. Dat belooft!
Meer info op www.lommel.be/tuur