De gemeenteraad van Lommel keurde gisteren een nieuwe set steunmaatregelen voor de lokale horeca en handel goed. “Een stadscentrum zonder horeca, dat is als een café zonder bier,” zegt burgemeester Bob Nijs. “Onmisbaar dus. Met deze nieuwe maatregelen willen we de financiële druk op de schouders van onze horeca uitbaters wat verlichten.”
Eén van de nieuwe maatregelen is de tussenkomst in de kosten voor de aankoop van covid19-beschermingsmiddelen, met een maximum van 150 euro per zaak. “Daarmee kunnen horecazaken bijvoorbeeld alcoholgel of mondmaskers aankopen,” legt schepen van middenstand Johan Bosmans uit.
“Daarnaast verdubbelen we de subsidie voor de investering in terrassen op het openbaar domein.
De toelage bedraagt 50 % van de investeringskosten met een maximum van 6.000 euro per zaak. Dat geld kan gebruikt worden voor de aankoop en/of plaatsing van parasols en luifels of voor afbakeningen van de terrassen.”
“Tot slot heffen we voor het aanslagjaar 2021 geen belasting van de ambulante handel op het openbaar domein,” besluit schepen Bosmans. “Ambulante handelaren die een standplaats hebben op openbaar of privédomein – buiten de openbare markt – moeten dit jaar geen standgeld betalen.”