Deze lezing wordt aangeboden via een gratis Zoom-sessie. Deelname is gratis. Schrijf je vooraf in per email, daarna ontvang je de logingegevens.

Er is veel over Frida Kahlo (1907-1954) gezegd en geschreven en zelf heeft ze ook zeker bijgedragen aan haar eigen mythevorming, maar één ding is zeker: ze was authentiek, uniek en volkomen zichzelf. Een vrouw met kracht en doorzettingsvermogen die wist wat zij wilde en die haar pijn heeft gesublimeerd in fascinerende kunstwerken. Misschien was haar grootste creatie wel het leven zoals zij dat heeft geleefd binnen de mogelijkheden die ze had.

In 2020-2021 staat Nederland in het teken van Frida Kahlo. Belangrijke Mexicaanse collecties zullen naar het Drents Museum in Assen en het Cobra Museum in Amstelveen komen. Deze cursus biedt een extra verdieping op het leven en oeuvre van Frida Kahlo met ook aandacht voor Diego Rivero, met wie Kahlo tot twee keer toe getrouwd was, het Mexicanismo, haar kleding en de rol van het feminisme in de Fridamania.

Karin Haanappel heeft zich gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen en Frida Kahlo in het bijzonder.

18 mei 2021 van 20 tot 21.30 u
Prijs: Gratis
Locatie: Online

Begeleiding: Mevr. Karin Haanappel