Het GlazenHuis staat reeds jaren garant voor de promotie van glas in al zijn facetten: artistiek, functioneel en conceptueel, maar ook ambachtelijk-industrieel, hedendaags en historisch. In aanvulling op de eigen projecten, neemt het dit jaar ook een partnerrol in bij de organisatie van de jaarlijkse BKRK-award in Bokrijk.

Eind vorig jaar startte een uniek samenwerkingsverband tussen het GlazenHuis, VAKlab en Bokrijk; samen zullen zij de BKRK-award 2020 #glas organiseren. Als Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst, ligt deze samenwerking in het verlengde van één van het instituut haar voornaamste doelstellingen: glas promoten in alle verschijnings- en gebruiksvormen. Zodoende is het nieuwe thema van de BKRK-wedstrijd het gevolg van de inspirerende gesprekken tussen artistiek directeur Jeroen Maes, VAKlab en Bokrijk.

Bokrijk reikt reeds verschillende jaren de BKRK-award uit. Met het project BKRK – ‘Bokrijk brandmerkt’ zet Bokrijk heden, verleden en toekomst van vakmanschap in de kijker, met als doel een brug te slaan tussen eigentijdse vormgeving en authentiek vakmanschap. Na de succesvolle wedstrijden rond thema’s keramiek, leder, hout, brood en textiel staat glas nu in de kijker. De opdracht bestaat erin om een object uit het dagelijkse leven te ontwikkelen en zo dit vakmanschap in al zijn facetten te tonen. Belangrijk is wel dat het ingediende product of project nog niet op de markt is.

Meer info: https://bit.ly/2RJ2tQj