Sinds kort kan je in Lommel je muur opfleuren met gevelplantjes. “Hiermee brengen we nog meer biodiversiteit en groen in het straatbeeld”, zegt schepen van milieu Joris Mertens. “Door nu ook gratis gevelplantjes te bedelen geven we het initiatief een extra boost.”

“Iedereen die gewonnen is voor het idee om de gevel van het huis te vergroenen, bezorgen we een gratis gevelplantje”, vervolgt burgemeester Bob Nijs. “De bedeling gebeurt op dinsdag 26 oktober. Je krijgt de keuze tussen drie soorten plantjes: bosrank, kamperfoelie of klimhortensia. Je kan één plantje per Lommels adres aanvragen. Dat kan heel eenvoudig via onze website.”

“Bij restaurant Cuchara was er dit voorjaar een pilootproject met gevelplantjes. Iedereen ziet dat deze plantjes niet alleen het huis verfraaien, maar ook de omgeving. Daar willen we naartoe. Bovendien stellen we vast dat het al navolging krijgt. Het pand op de hoek van de Kloosterstraat en Kerkstraat, waar vroeger kledingzaak Pimkie zat, krijgt binnenkort een nieuwe huurder. De eigenaars zijn geïnteresseerd om een groengevel te maken aan hun pand. De eerste ontwerpen zijn zelfs al klaar. (zie bijgevoegde afbeelding van architect Bart Baeken)

Je kan een gratis gevelplantje aanvragen via www.lommel.be/klimaatmaand