Om veiligheidsredenen is het ten strengste verboden deze te betreden. Ook het pas geasfalteerde hobbelparcours is nog niet toegankelijk.

Park De Kom krijgt verder vorm

Aan de kerk van Lommel-Kolonie wordt hard verder gewerkt aan Park De Kom. Als alles volgens de planning blijft verlopen, kunnen we in de zomer genieten van onder andere een actieve zone met speelelementen en een hobbelparcours, een ontmoetingsplein en een luwte-oase om te picknicken in het groen.

Doel van dit multifunctioneel wijkpark: de omgeving vergroenen (hiervoor werd 1000m² verharding verwijderd), de gebouwen verbinden en de inwoners en verenigingen dichter bij elkaar brengen.
Opgelet: het wijkpark is momenteel nog een werfzone. Om veiligheidsredenen is het ten strengste verboden deze te betreden. Ook het pas geasfalteerde hobbelparcours is nog niet toegankelijk.
Sint-Jozef kerk wordt Erfgoedhuis

De mooie Sint-Jozefskerk wordt omgevormd tot een Erfgoedhuis. De partners zijn naast Stad Lommel ook het bisdom, de kerkfabriek Sint-Jozef en Erfgoed Lommel vzw.

Eerst wordt de huidige pastorij afgebroken en komt er een nieuw gebouw voor de inkomhal. Daarna krijgt het kerkgebouw een opknapbeurt, zodat het in prima staat is om er een Erfgoedhuis in onder te brengen. Hierin komt een publiek toegankelijke zone voor tentoonstellingen en lezingen en een ruimte voor het kantoor, de bibliotheek, archief- en documentatieruimte en het depot.

In 2023 heeft de Bestendige Deputatie op advies van de Limburgse Commissie Onroerend erfgoedprojecten voor dit project een toelage toegekend van 25.000 euro.

Dit project is met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Landmaatschappij en de provincie Limburg.