Op zondag 4 september 2022 van 11u tot 17 u heeft in Lommel de jaarlijkse keramiekmarkt plaats, die dit jaar aan haar 13e editie toe is.

Deze keramiekmarkt gaat door te Lommel-Kerkhoven, traject Kanaalstraat en Zwarte Weg.

Het doel van deze keramiekmarkt is de bezoekers in contact te brengen met de rijke diversiteit die de keramiekwereld te bieden heeft en dit in een aangename en ontspannen sfeer.
Meer dan 40 keramisten uit binnen- en buitenland zullen een aanbod tonen van aardewerk, terracotta, steengoed en porselein dat door verschillende technieken en procédés tot stand gekomen is.

zondag 4 september 2022 van 11u tot 17u

Organisatie: “Keramiekmarkt Lommel”

In samenwerking met Toerisme Lommel vindt de 13de Lommelse Keramiekmarkt plaats in de Kanaalstraat te Lommel-Kerkhoven. “Na het grote succes van de Glasmarkt begin augustus hopen we op een even groot succes voor de Keramiekmarkt, want de Lommelse creativiteit bloeit en groeit”, stelt schepen van Toerisme Karel Wieërs. Op deze sfeervolle keramiekmarkt vind je aardewerk, terracotta, steengoed, porselein,… allerlei objecten met een uniek design, geschikt voor tuin of interieur. Zelfs de liefhebbers van sieraden en juwelen kunnen er hun hart ophalen. En als extra beleving, worden er ook demonstraties pottendraaien en decoratietechnieken gegeven.
Fietslus tip!
Kom je met de fiets? Dan kan je jouw bezoekje aan de keramiekmarkt combineren met een tochtje naar “Fietsen door de Bomen” (knooppunt 272). Dit ligt 3 km verderop en kan je via het fietspad naast het kanaal van Beverlo bereiken. De keramiekmarkt bevindt zich tussen knooppunt 266 en 275, richting Kanaalstraat.

Interesse in een cursus keramiek of pottendraaien?
Als beginner leer je de basis: klei kneden, een cilindervorm draaien en vervolgens de eerste kommetjes en bekers. Je leert stukken ‘afdraaien’: de voet afwerken en overtollige klei weghalen.
Meestal wordt een lessenreeks afgesloten met glazuren. Na afloop ga je naar huis met je
zelfgemaakte kommetjes of bekers. Ateliers voor Overdag organiseert in 2022-2023 verschillende cursussen. Meer informatie vind je op www.ccdeadelberg.be/s24/ateliers-voor-overdag.