De zomer staat voor de deur en iedere Lommelaar weet wat dat betekent: Lommel Leeft. “Twee maanden vol optredens met dit jaar extra veel ruimte voor lokaal talent en daarnaast een resem artiesten om ‘U’ tegen te zeggen”, zegt schepen van evenementen Peter Vanderkrieken. “Van Lil’ Kleine op School’s Out tot een heus Schlagerfestival met De Romeo’s, Laura Lynn en Jo Vally.”

De Lommel Leeft zomer begint op 26 juni met een knallende School’s Out-fuif aan het Huis van de Jeugd. Jong talent van eigen bodem krijgt een plek op het grote podium, met Zita Fontana en dj Leng-i. Billy Cornand van The Voice Kids komt ook langs. De avond wordt afgesloten met een knaloptreden van Lil’ Kleine en een set van dj PARTYSHAKERZ. Voor de Marktconcerten pakken we op donderdag 11 juli uit met Vlaanderen Zingt. Een avondje uit volle borst meezingen met Nederlandstalige klassiekers onder begeleiding van Maarten Cox.

Een feestje bouwen doen we tijdens het Schlagerfestival op donderdag 25 juli. “We beginnen al in de namiddag, met een programma op maat van senioren met Miet Luyten en Bart Kaëll,” zegt burgemeester Bob Nijs. “’s Avonds breekt het feest los met De Romeo’s, Vader Abraham, Laura Lynn en Jo Vally.” Op donderdag 8 augustus opent de Lommelse band Crowned Oaks de avond, gevolgd door Ertebrekers en DJ Yolotanker.

Voor wie het graag wat rustiger heeft, zijn er de parkconcerten in het Burgemeesterspark. Swingende wereldmuziek van Café Con Leche, toffe workshops en lekkere mondiale hapjes vind je op 4 juli tijdens het Wereldfeest in het park. Op 18 juli komen Cinderman en de coverband Lost Heroes langs. Op 1 augustus gaan sluiten Stoomboot en Barbara Dex de parkconcerten af.

Het volledige programma vind je binnenkort op www.lommelleeft.be