De zomer van Lommel Leeft ziet er dit jaar net ietsje anders uit. Massa-evenementen zijn verboden tot en met 31 augustus. “Dus helaas geen gratis park- en marktconcerten, geen triatlon en Dag van het Zand in juli en augustus,” zegt schepen van evenementen Peter Vanderkrieken. “Wel een gevarieerd, origineel én coronaproof zomeraanbod, voor jong én oud. Van avontuur en muziek, tot speelnamiddagen en sportieve uitdagingen.”

Om alles veilig en beheersbaar te houden, moet je voor de meeste activiteiten vooraf inschrijven via www.lommelleeft.be. Het aantal plaatsen per event is beperkt zodat we altijd de social distance kunnen garanderen. “Voor een aantal activiteiten vragen we een kleine vergoeding, zodat we zeker(der) zijn dat iedereen die inschrijft ook effectief komt opdagen,” zegt burgemeester Bob Nijs. “In ruil voor de vergoeding, voorzien we wel altijd iets lekkers te eten of te drinken én een tof aandenken.”

Het volledige programma vind je op www.lommelleeft.be, een sneak preview vind je hieronder.

Tijdens Spelen in de wijken strijkt een spelcaravan neer in de wijken Kolonie, Kerkhoven, Barrier, Balendijk en Heeserbergen. Met een mini-skatepark, voetbalspel, air hockey, laserschieten, waterspelletjes en workshops.
Iedere keer werken we rond een ander thema en huren we een bijzondere workshop of een coole attracties in.

Elke vrijdag van juli en augustus spelen we de Kelder Cup. Dat is de Container Cup (Vier), maar dan in de kelders van brandweer. We organiseren er een heroïsche zevenkamp. Deelnemers krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel om over het hele parcours de beste tijd en score neer te zetten. Hoe
diep kan jij gaan?

Op zoek naar een creatieve zomeractiviteit dichtbij huis? In het glasatelier van het GlazenHuis kan je op verschillende momenten tijdens de zomer terecht voor een workshop glasgieten. Je maakt onder begeleiding een mal met het witte kwartszand waar Lommel zo bekend om staat. Resultaat? Je eigen unieke gegoten glaskunstwerkje om je kamer mee te decoreren of om iemand anders blij mee te maken.

Speciaal voor kinderen en tieners organiseren we gedurende één week in juli en augustus een Adventure parcours met allerlei doe-activiteiten zoals een apenbrug, speleobox, boogschieten, pamperpaal, pendule, klimnetten, vlotten over de Fossé en stuntvalmat. Alles onder begeleiding van het team van “DOE”.

Drie verrassingsconcerten op drie verschillende locaties. Allemaal op één avond. Dat zijn de verrassende Veloconcerten. Je kan makkelijk van de ene naar de andere locatie fietsen. De namen van de artiesten vertellen we nog niet. Maar je mag je verwachten aan enkele bekende singer-songwriters, een circusact, een stand-upcomedian en meer. Het vertrekpunt kan je kiezen bij het boeken van de tickets.

Vanuit je auto naar een topfilm kijken? Dit jaar kan het in Lommel. Het festivalterrein op het Kristalpark wordt deze zomer tweemaal een heuse Drive-in movie. Het geluid van de films komt binnen via de autoradio.
De vlinderwandeling in Kattenbos werd uitgebreid met extra speelelementen. Om dat te vieren, organiseren we op 18 juli een kinderwandeling met straattheater, vertelacts en een fotobooth. Achteraf is er tijd voor een ijsje.

Sfeer en gezelligheid in het stadscentrum. Donderdag is Terrasdag met kinderanimatie op het Marktplein en mobiele bands die rondtrekken langs de verschillende horecazaken.

Tijdens Film in het Bos presenteren we een heerlijke familiefilm in een geweldig decor aan de Leyssensmolen in Kattenbos. In de film ‘Hoe tem je een draak’ moet een jonge Viking draken leren verslaan, maar hij raakt liever bevriend met ze.

Wie zoekt die vindt. Zeker in Lommel. Aan de hand van een aantal nieuwe zoektochten ontdek je de mooiste plekjes van Lommel. Van het stadscentrum tot de Sahara of Kattenbos en zelfs helemaal rond Lommel. Alles wat je nodig hebt zijn de opdrachten, wandelschoenen of een fiets en een frisse speurneus.

Je ‘vindt’ de zoektochten en de Schatten van Vlieg op www.lommelleeft.be. Bij Toerisme Lommel, in het Huis van de Stad en bij de Soeverein kan je een afgedrukt exemplaar afhalen. Noteer de oplossingen op het formulier, vergeet je contactgegevens niet in te vullen en breng het binnen.

De Lommelse zomer in één beeld vastleggen? Misschien is dat wel iets voor jou. Want meedoen met de jaarlijkse Lommel Leeft fotowedstrijd is supereenvoudig. Je voegt gewoon #lommelleeft of #visitlommel toe aan je foto op Instagram. Op het einde van de zomer maken we de balans op. Welke zijn de mooiste zomerfoto’s? Een jury van o.a. journalisten en externe fotografen geeft punten aan de (volgens hen) mooiste foto’s.

Denk eraan! “Hou nog altijd de gouden regels in je achterhoofd,” besluit burgemeester Bob Nijs. “Was en ontsmet je handen regelmatig, hou afstand, beperk sociale contacten tot je eigen bubbel en wees extra voorzichtig met mensen uit risicogroepen. Het is belangrijk om samen voorzichtig te blijven.”