Van uitstel komt geen afstel. Op zondag 10 april trekt de carnavalstoet door het centrum van Lommel. Maandag 11 april staat de kinderstoet in Lutlommel op het programma. De stoet start traditioneel om 14.11 uur.

Parcours stoet centrum

De carnavalstoet rijdt over de Vreyshorring, door de Hoogstraat en de Stationsstraat naar de Kerkstraat. Dan neemt de stoet een stukje Mudakkers om via de Rijksschoolstraat naar de Koningsstraat, richting Lepelstraat te rijden. Via het Dorp gaat het dan naar het eindpunt in de Vreyshorring.

Het parcours (in het donkerblauw aangegeven op het plannetje) is afgesloten tussen 11 en 18 uur. Vanaf 9 uur geldt er een parkeerverbod.

Het rode gedeelte is afgesloten tussen 10 en 18 uur. Daar geldt een parkeerverbod vanaf 9 uur. Het Hertog Janplein is de hele dag afgesloten. Parking Stadhuis 1 is dus niet toegankelijk.

De Gasstraat is afgesloten tussen 12 en 15 uur. Er geldt een parkeerverbod vanaf 11 uur.

Parcours stoet Lutlommel

De kinderstoet start ter hoogte van de Cijnshofstraat en rijdt via Lutlommel naar de Schansstraat. Daarna gaat de colonne via de Kruisstraat, over Schamprood weer naar Lutlommel. De stoet eindigt in de Torenstraat.

Het parcours (in het donkerblauw aangegeven op het plannetje) is afgesloten tussen 13 en 18 uur. Vanaf 11 uur geldt er een parkeerverbod.

Het rode gedeelte is ook afgesloten tussen 13 en 18 uur, met een parkeerverbod vanaf 11 uur. De Cijnshofstraat blijft afgesloten tot 5 uur ’s morgens.

In de Meidoornstraat geldt tussen 13 en 18 uur eenrichtingsverkeer.

Kom met de fiets

Gelet op de verwachte drukte, is het aangeraden om met de fiets te komen. De afgelopen jaren zijn er heel wat extra fietsbeugels geplaatst, waaraan bezoekers hun fiets veilig kunnen stallen. Op het parcours is het echter niet toegelaten om te fietsen.

In het centrum is er een grote fietsenstalling op de kruising van de Molsekiezel en de Gasstraat. Ook bij CC De Adelberg zijn heel wat fietsenstalplaatsen.

In Lutlommel kunnen bezoekers hun fiets onder meer stallen bij basisschool BALU en CC De Hanekap.

Mindervalideparkeerplaatsen

Mindervaliden kunnen parkeren op het Michiel Jansplein en aan CC De Adelberg. Daar worden extra parkeerplaatsen gereserveerd.

De tijdelijke mindervalideparkeerplaatsen in de Vreyshorring, ter hoogte van KBC, zijn niet beschikbaar op zaterdag 9 en zondag 10 april.

Kijk op www.lommel.be/carnaval voor een overzicht.