Terwijl de club zich klaarmaakt voor de toekomst, bleek uit de gesprekken met de supportersgroepen dat er een grote vraag is naar de ontwikkeling van een nieuw logo. Binnen het project LSK FanConnect treedt de club op regelmatige basis in overleg met 10 afgevaardigden van zijn vier officiële supportersclubs. In deze gesprekken kwam er vanuit de supportersclubs al kort na de overname door CFG een sterke vraag naar een aanpassing van het clublogo. De club stelde op 12 januari 2022 de formele vraag aan de vier officiële supportersclubs of men wilde doorgaan met deze logo aanpassing, waarbij ook de stem van de volledige achterban zou worden gehoord. Met unanimiteit binnen LSK FanConnect, stemde de club er mee in om dit proces op te starten, in overeenstemming met de unieke projecten die de club opzet in het licht van het 90-jarig jubileum.

De club en de leden van LSK FanConnect kwamen overeen om als doelstelling voorop te zetten een nieuw, simpeler logo te ontwikkelen dat belangrijke en herkenbare elementen bevat die zowel de clubgeschiedenis als de Stad Lommel kenmerken. Het nieuwe clublogo moet zowel het verleden erkennen als de toekomst omarmen.

Proces

Lommel SK lanceert vandaag een consultatiepagina die toegankelijk is voor elke sympathisant van groen-wit tot en met 15/05. De club wil deze consultatie ook aangrijpen om zo breed mogelijk te consulteren en zoveel mogelijk mensen uit de regio te engageren. De consultatiepagina geeft inzicht over de verschillende elementen van het huidige logo en biedt historische informatie over de club en zijn vorige logo’s. De club peilt daarna naar belangrijkheid van een aantal elementen die doorheen de geschiedenis van de verschillende clublogo’s steeds terugkeren. Iedereen die deelneemt aan de bevraging, zal een geldig e-mailadres moeten achterlaten. Op basis van de verzamelde informatie zal de club zijn designers aan het werk zetten en moet er bij de start van het nieuwe en 90e Lommelse voetbalseizoen een nieuw logo op de borst prijken.

Iedereen die wil meewerken aan de ontwikkeling van een nieuw clublogo, kan vanaf vandaag surfen naar www.lommelsk.be/logo . De online consultatiepagina blijft open tot en met 15 mei. In de eerstvolgende thuiswedstrijd van de U21 op 02/05 kunnen fans ook in het stadion fysiek deelnemen aan de consultatieronde.