Na de erg geslaagde twee vorige edities vindt in op zondag 12 maart aanstaande in Lommel in cultuurcentrum De Adelberg de derde editie plaats van het stripfestival ‘Getekend, Lommel’. De vorige edities mochten telkens méér dan 1.500 bezoekers ontvangen. En… de toegang is nog steeds GRATIS!

Op deze beurs kan u tevens de ‘geboorte’ meemaken van een spiksplinternieuw kinderboek, nl. ‘Nicko, de poort van je hart’. Dit is het allereerste kinderboek geschreven door een grootmoeder (Marte Severens) en haar kleindochter (Elisabeth Cox), beiden afkomstig uit Pelt, voorzien door vele illustraties van René Bergmans uit Lommel. Een magisch verhaal van een jongen en een konijn

Verder focust de beurs net zoals de vorige edities (uiteraard) op strips, maar ook kinder- en jeugdboeken zullen dus niet ontbreken. U kan er ook terecht voor vele signerende tekenaars, die massaal aanwezig zullen zijn. Om maar enkele namen te geven: Steve Van Bael (Nachtwacht, Kiekeboes), Wim Swerts (Vertongen & Co), Charel Cambre (Gamekeepers, Sus en Wis Junior), Steven De Rie (Urbanus)Frodo De Decker (Het verhaal van Vlaanderen, De Ridder, Otto), Kristof Berte, Kristof Fagard, Dieter Steenhaut, Kim Duchateau, Criva, Kimberly Legito, Sytse Algera, Arjen Vriezenkolk en méér. Uiteraard zullen ook Lommelse tekenaars Bart Proost (Alexander de Grote, Kaspar Hauser), Maarten Blomme (Fhoomp!) en René Bergmans (Sfinx) aanwezig zijn… 

Ook meerdere uitgeverijen zullen aanwezig zijn: Daedalus, Standaard, Comicwatch, Clavis, …

En tussendoor lopen er allerlei figuren rond als randanimatie: de Furries, Star Wars mascottes, Suske en Wiske,… En ook zal er een grimmeerstand zijn door Amarijn Fontein.

Maar er is nóg meer: de Lommelse winnaars van de LEGO-masters tonen een in lego gebouwde Donald Duck, er is het ondertussen bekende Stripbier (brouwerij Amai, Loemelaer), kinderen kunnen zélf tekeningen maken op lichtbakken, en er is LIVE-DRAW.

De ideale uitstap voor het hele gezin op een zondag… U kan er terecht van 10.00 tot 17.00 uur.