Lommel speelde in deze 1/16de finale van de Beker van Vlaanderen tegen het 3 reeksen lager spelend Melco Ieper. Slechts 7 spelers traden aan omdat Wietse Jacobs en Bram Schelkens gekwetst op de bank zaten. Daarenboven hadden de jongens van de B-ploeg 2 wedstrijden in het weekend waardoor er geen aanvulling kon komen van de youngsters.

Melco diepte de 15 punten voorgift uit tot 21-2 waardoor Lommel 20 punten moest goedmaken om op voorsprong te komen en dit lukte pas aan de rust (47-49).
De Ieperlingen gaven zich echter niet gewonnen en stonden aan het begin van het 4de kwart nog steeds vóór (69-67) maar na een spectaculaire dunk van Mathijs Gijbels was Melco zodanig onder de indruk dat ze in het laatste deel slechts 6 punten scoorden en Lommel toch nog een ruime overwinning behaalde.

Quarters : 30-24 / 17-25 (47-49) / 22-18 (69-67) / 6-25 (75-92)