In het Belgisch Staatsblad van 15 maart 2019 werd de indexformule gepubliceerd betreffende de mobiliteitsvergoeding (‘Cash for cars’). Indien zowel werkgever als werknemer daartoe bereid zijn, kan via het principe van de mobiliteitsvergoeding onder bepaalde voorwaarden een bedrag in geld worden toegekend bij het inruilen van de bedrijfswagen.

De maximale mobiliteitsvergoeding wordt berekend met een formule die gebaseerd is op de cataloguswaarde (in nieuwe staat) van de bedrijfswagen. De formule is:

  • 20% van 6/7 van de cataloguswaarde (min een eventuele eigen bijdrage in de wagenkosten) als de werknemer geen tankkaart had (= jaarlijkse mobiliteitsvergoeding).
  • 24% van 6/7 van de cataloguswaarde (min een eventuele eigen bijdrage in de wagenkosten) als de werknemer een tankkaart had (= jaarlijkse mobiliteitsvergoeding).

De cataloguswaarde van de wagen waarop de mobiliteitsvergoeding wordt berekend, dient jaarlijks op 1 januari te worden geïndexeerd. In het BS van 15 maart 2019 werd deze indexformule gepubliceerd. De jaarlijkse indexatie van de cataloguswaarde van de wagen zal geschieden op basis van een “afgevlakte mobiliteitsindex” (nieuwe index).

Deze nieuwe indexformule treedt in werking vanaf 15 maart 2019 (dag publicatie BS) en dient voor het eerst toegepast te worden op lopende mobiliteitsvergoeding op 1 januari 2019

Bron en info Easypay Group  Industrielaan 16, 3900 Overpelt
011 53 18 38

DELEN
Vorig artikelSpringbreakbbq contest 2
Volgend artikelBasketball Lommel