Voor 10 euro kopen, slechts 8 euro betalen.
De stad Lommel lanceert op 1 juli een gloednieuwe cadeaucheque: de Lommelbon. Die vervangt “Het Lommels Kado” en biedt heel wat voordelen. “Om de nieuwe bon in de markt te zetten én onze lokale middenstand een extra duwtje in de rug te geven, koppelen we de lancering van de “Lommelbon” aan een tijdelijke kortingsactie,” zegt burgemeester Bob Nijs. “Voor elke bon van 10 euro die je aankoopt, betaal je zelf slechts 8 euro. De overige 2
euro én de transactiekosten worden door de stad bijgelegd.”
“Wie van de korting wil genieten, kan vanaf woensdag 1 juli om 12 uur via www.lommelbon.be online kortingsbonnen kopen van een bepaalde handelaar,” legt schepen van middenstand Johan Bosmans uit. “Alle inkomsten worden meteen naar de specifieke handelaar doorgestort, ook al heb jij je bon nog niet opgebruikt. In totaal nemen 138 lokale handelaren deel. Bijzonder aan deze actie is dat de actiebonnen enkel per handelaar te bestellen en te spenderen zijn. Het aantal bonnen dat per zaak aangekocht kan worden, is beperkt. Snel zijn dus!”
Consumenten kunnen tot en met 31 augustus 2020 online bonnen met korting aankopen, die ze voor 31 december 2020 kunnen besteden bij onze lokale handelaars. De oude bonnen worden niet meer verkocht, maar kunnen wel nog geïnd worden tot 5 maart 2021. “Met deze actie wil de stad de lokale handelaren en het Winkelhieren promoten en maximaal stimuleren, zeker in deze economisch moeilijke periode. Ook inwoners uit de regio kunnen gebruik maken van de korting,” zegt schepen Bosmans. “Het stadsbestuur maakt tot 50.000 euro budget vrij om de actie te financieren.”
Je kan de Lommelbon met korting vanaf 1 juli om 12 uur 7 dagen op 7, 24 uur op 24 online aankopen via www.lommelbon.be. De actiebonnen zijn beschikbaar per schijf van 10 euro. Je print zelf de bons af of bezorgt deze digitaal aan de ontvanger.
Naast de actiebon, zijn aan de balie van Toerisme Lommel en in de webshop ook standaardbonnen van 5, 10, 20, 50 of 100 euro te koop. Er is ook een blanco bon met de mogelijkheid om een bedrag naar keuze op de bon te vermelden. “De gelukkige ontvanger kan de cadeaubon dan naar eigen wens besteden in één van de vele deelnemende winkels of horecazaken in Lommel,” zegt schepen van toerisme Karel Wieërs. “Samen met de
cadeaubon krijg je gratis een mooie enveloppe om de cadeaubon te verpakken.” De Lommelbon blijft ook na 31 augustus verder bestaan, maar dan zonder de kortingsactie. Handelaren kunnen dus op elk moment nog instappen.