Dit keer Lommelse glasmarkt onder stralende zon!

Zondag 17 september 2023 van 10 tot 17 uur

Meer dan 60 internationale glaskunstenaars

Op zondag 17 september vindt de 9de editie van de gratis Lommelse Glasmarkt plaats. 50 internationale glaskunstenaars tonen er hun glastechnieken. Van fusing, glas-in-lood, brand-schilderen, glaskralen, Tiffany tot églomisé … Ook GlazenHuis zal glaskunstwerken uit eigen glasatelier als koopjes aanbieden. “Elk jaar zien we de opkomst van Glasmarkt bezoekers groter worden. We hopen weer veel glasliefhebbers te mogen verwelkomen op deze herziene Glasmarkt datum.” zegt schepen van Toerisme en GlazenHuis Karel Wieërs.

Nieuwe locatie door werken rondom Sint-Pietersbandenkerk

Na 8 edities op het Kerkplein van de Sint-Pietersbandenkerk te hebben vertoefd, verhuist de markt nu naar het midden van het centrum. Tussen het Dorpsplein en De Vryheyt zullen de glaskraampjes uitgestald staan. Ideaal om iets te eten of drinken bij omliggende cafés of restaurants.

Workshops bij de mobiele glasblazer

Een mobiele glasblazerij geeft demonstraties glasblazen en biedt mini workshops voor groot en klein aan. “Vorig jaar was dit interactief glasspektakel er voor het eerst. Dit trok zoveel bekijks, dat we deze editie opnieuw ervoor kozen om de mobiele glasoven een plaats te geven op de Glasmarkt.” zegt medeorganisator en glaskunstenaar Gerda Schroeten.

Bezoek GlazenHuis met glasatelier en tentoonstellingen

Nog meer glas vind je bij glasmuseum GlazenHuis, vlak langs de Glasmarkt. Hier kan je gratis de kunstgalerij bezichtigen met exclusieve kunstwerken van internationale artiesten, allemaal gemaakt in het glasatelier van GlazenHuis. De lopende tentoonstelling kan betalend bezocht worden. Vanuit het museum kan je binnenkijken in het ambachtelijk glasatelier en de iconische glazen toren beklimmen voor een uitzicht over het stadscentrum. Tip! Volg deze zondag een workshop glasgieten. Inschrijven kan nog via de website: glazenhuis.be/workshops/.

Vélofest, herfstkoopjes en Teutenmarkt

Er is deze zondag nog meer te doen in het stadscentrum van Lommel. Fietsfestival Vélofest, de herfstkoopjes in de Kerkstraat en de antiek- en brocantemarkt de Teutenmarkt.

Meer informatie op visitlommel.be/agenda/glasmarkt/
Foto: Katrien Grevendonck