Na bijna 2 jaar buiten de traditionele flamenco circuits te vertoeven en de grenzen van het genre te verkennen in verschillende cross-over projecten, keert flamencodanser Féderico Ordofiez terug naar de essentie van de kunstvorm met zijn nieuwe creatie IN Puro.

Flamenco met een eigen persoonlijkheid

De afgelopen twee jaren deed hij veel nieuwe ervaringen op door onder andere deel uit te maken van hedendaagse muziek- en danscompanies. Hij werkte samen met andere muziek- en kunstgenres want het is voor hem essentieel als mens om steeds bij te leren en te creëren.

Met IN Puro zet Féderico de pure flamenco centraal en verweeft dit met zijn eigen persoonlijkheid. Het woord puur is altijd subjectief in de flamencowereld. Voor Féderico gaat het vooral om het respecteren van de overlevering van de zang en met zijn persoonlijke ideeën en visies zijn omgeving te creëren. Daarom heeft hij Anthony Carruba gevraagd om de gitarist en componist te zijn van deze voorstelling en Esteban Murillo om de zang te verzorgen. Samen willen ze het publiek ontroeren en meenemen in een emotie.

Een danser die weet te ontroeren
Féderico Ordoriez werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan Belgium’s Got Talent, maar in de wereld van de kunsten is hij al jaren een begrip. Als choreograaf is hij verbonden aan de Muntschouwburg Brussel. Als docent is hij een graag geziene gast in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en China.

Zijn dansstijl is heel persoonlijk. Feestelijk noch vrolijk. Hij wil het publiek veeleer ontroeren, mensen meenemen in een emotie. Flamenco met een boodschap!

“Dansen is zich een weg banen doorheen je dromen, het is zingen met het hele lichaam. Dansen brengt diepgang en het maakt de wereld een stuk mooier” ! [Féderico Ordoriez]

Binnenkort in première!
Cultuurcentrum De Adelberg heeft de eer om op vrijdag 1 maart 2019 IN Puro in première aan je voor te stellen. Laat je ontroeren door deze passionele danser en ontdek de pure vorm van de flamenco: vurig, poëtisch en meeslepend.

Féderico Ordofiez, Esteban Murillo Er Anthony Carruba – IN Puro [première!) Vrijdag 1 maart 2019 – 20.15 uur

CC De Adelberg Lommel – Adelbergpark 1, 3920 Lommel

Inkom: 15 €

Tickets en info: www.ccdeadelberg.be – 011 399 699