Blue-bike en de stad Lommel openen vandaag een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Lommel. Pendelaars kunnen er nu overstappen op één van de acht Blue-bike deelfietsen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.

Nood aan alternatief op de wagen
De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. Om verdere filevorming te vermijden, plaatsten Blue-bike en de stad Lommel 8 Blue-bikes in de fietsenstalling van het station. De deelfietsen van Blue-bike zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot de omgeving willen pendelen, of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar.
Schepen van Mobiliteit Sophie Loots: “We zijn zeer tevreden met onze eerste Blue-bikedeelfietsen aan het station. Hiermee willen we inwoners, zakelijke reizigers en toeristen stimuleren om de auto vaker aan de kant te laten en de fiets te nemen in combinatie met het openbaar vervoer.”

Slimme Blue-bikes
De Blue-bikes hebben slimme sloten. Dankzij die slimme sloten met ingebouwde kaartlezer kan de klant sneller en eenvoudiger een fiets ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst stad Lommel en Vlaamse overheid
Om de Blue-bikes in Lommel te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner zoals de KBC-app een ticket aankopen. In Lommel betalen leden dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts €12 per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten. 

Een nationaal netwerk
Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Lommel een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. “Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 80 locaties in heel België een fiets ontlenen. Je betaalt op de meeste locaties slechts €1,15 per rit van maximaal 24 uur. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker”, aldus Anne Coppens, algemeen directeur van Blue mobility. Ook Ethias, partner van Blue-bike is blij dat er steeds meer Blue-bikeslocaties komen om een duurzaam alternatief op de wagen te bieden. De n° 1 verzekeraar van de publieke sector zal tegen 2030 zelf volledig CO2-neutraal zijn. Alle gebouwen en het hele wagenpark worden tegen dan koolstofvrij. Net daarom willen zij ook een prominente rol spelen in de “modal shift”.