P)artikels van de COVID-19 – of corona-quarantaine

In ‘Pandemiepoëzie – (P)artikels van de COVID-19 – of corona-quarantaine’ neemt Dirk Smets uit Mol je, spelend met woorden, mee in de nieuwe hedendaagse wereld van corona. Deze intrigerende en vooral actuele gedichtenbundel wordt sinds vrijdag 7 mei uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Pandemiepoëzie is een besmettelijke bundel. In coronatijden, waar we elkaar niet mogen vastpakken, zijn we vaak aangewezen op onszelf. De tijd is dan rijp om weg te dromen bij een goed boek. Laat je leiden door de vingervlugge rijmpjes. Eenvoudig maar tegelijk briljant.
Dirk Smets geeft je met zijn gedichten een unieke inkijk in zijn gevoelswereld. Stap mee in voor een eerlijke, originele en fantasierijke rit langs het uiteenlopende gamma van courante thema’s van het leven. Om daarna te worden ondergedompeld in de hedendaagse en nieuwe woordenschat die de corona-quarantaine ons heeft opgeleverd. Zonder te bruuskeren, schildert hij de woorden tot een mooi uitgebalanceerd portret. Injecteer je ziel met het best denkbare vaccin: de magie van deze woordgestoorde wervelwind.

Over de auteur
Dirk Smets (1983) is als 12-jarige al goed met woorden. Geïnspireerd en ondersteund door zijn toenmalige leraar Nederlands Rik Van Braband schrijft hij de opstelletjes naarstig bij elkaar. Al die tijd bleef dit talent ondergesneeuwd. In 2020 komt het leven tot stilstand als gevolg van het coronavirus. Dat geeft hem de kans om de blik een keer naar binnen te richten. Schrijven en dichten blijkt een erg efficiënte manier om zichzelf beter te leren kennen. Gretig kruipt hij in zijn pen en hij ondervindt de therapeutische werking van het neerschrijven van gevoelens. Dat vertaalt zich nu in deze gedichtenbundel die hopelijk veel moois in beweging zet voor jou.

Boekgegevens
Titel: Pandemiepoëzie – (P)artikels van de COVID-19 – of corona-quarantaine
Auteur: Dirk Smets
Verschijningsdatum: 07-05-2021 Aantal pagina’s: 146
ISBN: 9789464313802 Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 19,50 Uitvoering Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België