Inloopcentrum Compagnie & Co zorgt in samenwerking met Stad Lommel en OCMW Lommel voor lekkere Soep op de stoep!
Een warm en solidair gebaar voor Samen Tegen Armoede

Warme soep. Lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Zo denkt ook OCMW Lommel, stad Lommel en Inloopcentrum Compagnie & Co erover erover. Op 17 oktober 2017 organiseren wij een Soep op de stoep ten voordele van Samen Tegen Armoede. Met onze Soepactie vragen we aandacht voor de 1.700.000 mensen die in armoede of op de armoedegrens leven. Met de opbrengsten ervan kan Samen Tegen Armoede lokale projecten, die kansen geven aan mensen in armoede, stimuleren en ondersteunen.

Armoede is veel meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek … Armoede maakt dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten.

Genoeg redenen dus om het signaal te geven dat armoede een onrecht is en dat we er samen iets aan moeten doen. Omdat we verontwaardigd zijn dat armoede nog altijd bestaat. Omdat een gezonde woning, een leefbaar inkomen, een waardige job, onderwijs en een goede gezondheidszorg mensenrechten zijn. Met onze Soep op de stoep geven we niet alleen het signaal dat armoede blijvende aandacht vraagt, maar helpen we ook Samen Tegen Armoede op weg naar een beter leven en meer kansen voor mensen in armoede in onze samenleving.

Daarom nodigen we je van harte uit om een bezoekje te brengen aan onze Soep op de stoep!

Op 17 oktober 2017 van 10 u tot 16 u
Hertog Jan Plein 1, 3920 Lommel (Huis van de stad)