The greatest rock-’n-roll band aller tijden.

Dit jaar mogen The Rolling Stones 60 kaarsjes uitblazen. The greatest rock-’n-roll band aller tijden lijkt er eeuwig te zijn geweest, terwijl hun ‘rivalen’ The Beatles de lier al een halve eeuw geleden aan de wilgen hingen. Tegenwoordig is het merendeel van de toeschouwers bij optredens van The Rolling Stones geboren nadat de band werd opgericht.

Deze lezing houdt het werk en leven van The Stones tegen het licht, met de boeiendste verhalen achter klassiekers en minder bekende songs. Je komt te weten welke muzikanten in de schaduw van Mick Jagger en Keith Richards het geluid mee hebben bepaald. Zou de band ooit van de grond zijn gekomen zonder bluesman en multi-instrumentalist Brian Jones? Waarom werd de recent overleden Charlie Watts het geheime wapen van de band genoemd?

Verder wordt onderzocht of deze heren in de jaren ‘60 wel zo gevaarlijk waren als hun kapsels en de geruchten deden vermoeden. Waren ze destijds de grote concurrenten van The Beatles of viel dat best mee? We bekijken ook hoe ze de grootste tourband aller tijden werden en waarom er in de jaren ‘80 een ‘koude oorlog’ uitbrak tussen Mick Jagger en Keith Richards. Tenslotte is er aandacht voor de meest iconische platenhoezen van The Stones en het nog steeds erg populaire tong-logo.

  • Prijs: € 12,00 / € 10,00
  • Locatie: CC De Adelberg, Kleine zaal
  • 40 plaatsen
  • Begeleiding: Dhr. Niels Klerkx